El temple neoclàssic de Barcelona que es pot visitar de franc

El Taller Masriera, ubicat a l'Eixample, reobre les portes un dissabte al mes perquè es conegui la seva història i arquitectura

La façana principal del Taller Masriera de Barcelona
La façana principal del Taller Masriera de Barcelona | Wikipedia commons
Nació
27 de gener del 2024
Actualitzat a les 8:32h
Si hi ha un element que marca la singularitat de Barcelona, aquest és la gran riquesa arquitectònica que acumula la ciutat. Des d'edificis gòtics, a les casetes de Sants i, per descomptat, sense oblidar l'esplendor del modernisme, que en el cas de la capital catalana està encapçalat per la Sagrada Família d'Antoni Gaudí

Més enllà dels grans edificis que coneixem els d'aquí i que els turistes busquen sense parar per fer-s'hi fotos, descobrir racons amagats i presumir de la seva visita a Barcelona, la ciutat comtal té joies arquitectòniques desconegudes que també es poden visitar. És el cas del Taller Masriera, un temple neoclàssic ubicat a l'Eixample.
 

Taller Masriera torna a obrir i ofereix visites guiades gratuïtes

Prop del bullici de la plaça de Tetuan, camuflat enmig del carrer Bailèn, es pot trobar un edifici peculiar. Es tracta del Taller Masriera, un temple neoclàssic que ja es pot tornar a visitar gratuïtament. L'Ajuntament de Barcelona torna a programar visites guiades històriques i arquitectòniques a l'edifici per donar-ne a conèixer les particularitats, la història i les anècdotes. 

Les visites, que tenen una durada de 45 minuts, s'inicien al pati exterior i acaben a la zona interior, on es pot trobar una sala de billar, habitacions i fins i tot una capella. Els responsables de dur-les a terme són personal especialitzat en la gestió d'esdeveniments culturals i amb coneixements històrics i arquitectònics.
 

Quan i com reservar la visita?

El dissabte 27 de gener es reprenen les visites guiades, com a mínim, fins al juny. N'hi haurà un dissabte al mes i el dia escollit se'n faran tres. Les hores d'inici són les 10.30, les 11.30 i les 12.30. 

Com es reserva? Molt senzill. Només s'ha d'accedir al web municipal de visites guiades i seleccionar per a quin dia i torn es vol reservar el recorregut. Cal anar alerta, ja que només hi ha 25 places per grup i s'omplen molt ràpidament.
Arxivat a