El PP va a tot contra el PSOE: «Van cobrar sucoses comissions a costa de la mort»

El portaveu al Congrés, Miguel Tellado, parla a Barcelona i assegura que Sánchez "ha governat envoltat de la pitjor corrupció"

Miguel Tellado intervenint aquest dilluns en un acte amb Alejandro Fernández i la plana major del PP català.
Miguel Tellado intervenint aquest dilluns en un acte amb Alejandro Fernández i la plana major del PP català. | Hugo Fernández
26 de febrer del 2024
Actualitzat a les 18:57h
El PP ja parla de "cas PSOE" per referir-se al cas que afecta Koldo García, l'exassessor de l'exministre José Luis Ábalos, en un cas de compra de mascaretes durant la pandèmia. En un acte a Barcelona, el portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Miguel Tellado, s'ha referit així al suposat afer de corrupció assegurant que "hi va haver dirigents socialistes que es van lucrar cobrant sucoses comissions a costa de la mort i la malaltia que assolava al país". "Avui ja sabem que Pedro Sánchez ha governat envoltat de la pitjor corrupció i que és enemic de l'honestedat". S'ha preguntat també pel paper jugat en aquest cas per polítics com Francina Armengol -presidenta de les Balears durant la covid- o Salvador Illa. 

Tellado ha esmentat altres casos de corrupció que van afectar en el passat al PSOE, com l'afer dels ERE a Andalusia o el cas de Tito Berni, en un intent d'enfangar tot el partit socialista. Un dels dirigents més propers a Alberto Núñez Feijóo, Tellado ha subratllat les concessions fetes pel president espanyol davant el sobiranisme i ha dit que Pedro Sánchez "és capaç de tot per continuar sent president". Pel dirigent conservador, "tota cessió és poca per saciar la set de poder de Sánchez". Ha tornat a emprar paraules com "extorsionar" i "xantatge" per definir la política de pactes entre el PSOE i l'independentisme.  

El portaveu al Congrés ho ha dit en un acte de la campanya Ruta per la Igualtat engegada pel PP que s'ha fet davant de la seu del partit a Barcelona, al carrer Urgell. Junt amb Tellado, han estat el president dels populars catalans, Alejandro Fernández, el president del PP a Barcelona i alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, i el regidor de Barcelona Daniel Sirera

Alejandro Fernández ha assegurat que "el PP és el partit de la igualtat" perquè l'esquerra ja no és la defensora històrica de la igualtat enfront els "privilegis nacionalistes", quan l'esquerra era el "jacobinisme". Fernández ha acusat l'esquerra de "comprar tot l'argumentari nacionalista" i ha afirmat que "l'amnistia és l'última estació de la renúncia". Ha assegurat que la vella dicotomia entre llibertat i igualtat ja està superada, invocant el lema "lliures i iguals" dels fundadors de la UE. 

Dijous passat, el PP va presentar la seva nova campanya contra Pedro Sánchez, emmarcada sota el nom de Ruta per la Igualtat, per denunciar el suposat "sotmetiment" del president espanyol als seus socis independentistes. La cúpula dirigent del PP, amb Alberto Núñez Feijóo, va iniciar la campanya -que vol recórrer 15.000 quilòmetres- a Madrid, en un acte amb Isabel Díaz Ayuso. A la direcció de Génova es palpa aquests dies l'ambient de satisfacció (o alleugeriment) fruit dels resultats a les eleccions gallegues.