Clara Poch estrena «Lady Panda» dins del Festival Grec amb accent del Baix Montseny

La nova creació de Mumusic Circus, un muntatge captivador que combina circ, música i dansa que es podrà veure els dies 10, 11 i 12 de juliol a la sala Pina Bausch del Mercat de Les Flors.

Clara Poch presenta Lady Panda al Festival Grec
Clara Poch presenta Lady Panda al Festival Grec | Festival Grec
Redacció
27 de juny de 2023, 09:54
Actualitzat: 28 de juny, 7:47h

Lady Panda és un espectacle de circ "despullat, honest, humil i vulnerable"; un moviment que és tota una coreografia de gestualitats i accions corporals; una música en viu que ha acompanyat a tots els espectacles; el cant; el teatre… Una obra que parla sobre aquells moments en els quals ens disposem a acceptar una pèrdua a la recerca d'un nou guany, el moment en què ens deixem anar, fem un gir que el canvia tot (o potser no) i busquem la seguretat d'un nou port o d'una nova vida. Aquest moment misteriós en el qual acceptem el sacrifici i emprèn el gir, el seu poder de trastornar-lo tot, és el tema de Lady Panda.

Amb una escenografia volàtil i la interpretació de les actrius Carla Farreny i Clara Poch, i l'acompanyament musical de Marçal Calvet, dialogaran amb una cerca física del punt mort, el viratge i la suspensió a través del circ, i amb l'extrem i el contrast a través de la dansa, en aquesta obra realitzada amb el suport de Ca Gassol/Cultura Mataró, la Central del Circ, Estruch-Fàbrica de creació dels Arts en Viu, i l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera – Mesa de Cultura.

L'autora de l'obra Clara Poch Masià, nascuda a Girona en 1976, es va formar en el Centre National des Arts du Cirque de Châlons-en-Champagne, en l'especialitat d'aeris, i a l'École Nationale de Cirque de Rosny-Sous-Bois.

L'any 2008 va crear amb el músic de Sant Celoni Marçal Calvet la companyia Mumusic Circus, amb la qual tots dos han produït uns espectacles en els quals s'expressen amb música en viu i les arts del circ. Entre els més coneguts, Amigoo (2022), on un contrabaix es convertia en punt de connexió entre un home i una dona, entre la música i el circ, i el més recent Flou Papagai (Grec 2018 Festival de Barcelona). Cal dir que, a més del seu treball amb Mumusic Circus, Clara Poch Masià ha dirigit també gal·les i espectacles, entre ells el Cabaret de Circ en el Castell de Montjuïc-Mercè 2014. I, com a prova del pes de la música en els muntatges de la companyia, recordar que en 2021 Poch i Calvet van gravar un disc, un treball que parlava sobre comiats i abismes, titulat Fortuna i que va comptar amb la col·laboració de Edu Pou i Joan Colomo. L'espectacle té entre les intèrprets a Carla Farreny, que va participar en la convocatòria de 2020 del projecte Creació i Museus amb la proposta Tour.

Concepció i autoria: Clara Poch
Interpretació: Carla Farreny, Marçal Calvet, Clara Poch
Música original: Clara Poch, Marçal Calvet
Mirada externa: Jordi Oriol, Roser López Espinosa
Vestuari: Rosa Soler, Clara Poch
Joc de llum: Marçal Calvet
Estructura (2007): Lluc Castells, Pep Codolosa, Clara Poch
Producció executiva: Alfred Fort (La Destil·leria), Clara Poch
 
Arxivat a