Les obres a Via Laietana començaran l'1 de març i s'allargaran fins al 2024

La primera fase dels treballs anirà d'Urquinaona a la plaça d'Antoni Maura i impedirà creuar la via de pujada en cotxe a partir de l'abril

La Via Laietana, en una imatge d'arxiu
La Via Laietana, en una imatge d'arxiu | ACN
L.G.
08 de febrer del 2022
Actualitzat a les 20:37h
L'inici de transformació de la Via Laietana ja té un dia fixat al calendari: l'1 de març. És a partir d'aquesta data quan s'iniciarà la primera fase de les obres, que comprenen els treballs entre la plaça d'Urquinaona i la plaça d'Antoni Maura, amb una durada de 14 mesos. L'afectació més important de mobilitat començarà a principis d'abril i suposarà l'impediment de creuar la Via Laietana de pujada. Concretament, la circulació de vehicles de pujada quedarà restringida a un carril d'ús exclusiu per al veïnat, aparcaments i serveis i arribarà només fins a la plaça d'Antoni Maura.

La tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, ha demanat "paciència i comprensió" per les molèsties que ocasionaran als veïns i ha defensat que és una transformació "que fa molt temps que s'espera a Barcelona". Aquests 14 mesos els treballs inclouran una renovació i millora de les xarxes de serveis del subsol, com la d'aigua potable, l'elèctrica o la de telecomunicacions; i la reurbanització del carrer Jonqueres i la Via Laietana entre Urquinaona i la plaça d'Antoni Maura.

Segons Sanz, els canvis a la via permetran "revertir un deure històric". "Tot va dirigit clarament a aconseguir una ciutat on poder i voler viure", ha afirmat en una roda de premsa acompanyada del regidor del Districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, i el gerent d'Infraestructures i Mobilitat, Manuel Valdés.
 
Arxivat a