Carla Simón abandona la llista de Junts a les Planes d'Hostoles

La directora d'"Alcarràs" assegura que no comparteix "l'opció política ni la majoria d'idees" de la formació i lamenta una "lectura descontextualitzada" dels fets

Carla Simón, en una imatge d'arxiu a la Berlinale
Carla Simón, en una imatge d'arxiu a la Berlinale | Berlinale
Lluís Girona
17 d'abril del 2023
Actualitzat a les 17:47h

Carla Simón finalment no formarà part de la candidatura de Junts a les eleccions municipals de Planes d'Hostoles, a la Garrotxa. Així ho ha explicat en un comunicat en què ha assegurat que no és de Junts: "No comparteixo la seva opció política ni la majoria de les seves idees", a la vegada que ha assegurat que lamenta la "lectura descontextualitzada" de la seva intenció de presentar-se als comicis. En conèixer-se la notícia, els dos màxims dirigents de Junts, Laura Borràs i Jordi Turull, van fer tuits celebrant-ho.

La cineasta i director d'Alcarràs havia de concórrer com a número 10 de la llista de Pablo Odell, el candidat del partit a la vil·la, i com a "independent". Més enllà d'aquesta decisió, Simón assegura que segueix creient "fermament" en la política local, on "el que importa són les persones amb projectes il·lusionants i no les sigles dels partits". Tot i això, Simón no dubta que Junts i Odell "lideraran" les Planes d'Hostoles "amb cura i intel·ligència".