Francesc-Marc Álvaro serà el número tres de la llista d'ERC al Congrés

El periodista, escriptor i articulista de Nació formarà part de la candidatura que encapçalen Gabriel Rufián i Teresa Jordà

Francesc-Marc Álvaro, en imatge d'arxiu
Francesc-Marc Álvaro, en imatge d'arxiu | Adrià Costa
Victor Rodrigo
14 de juny del 2023
Actualitzat el 26 de juny a les 16:40h

El periodista, escriptor i articulista de Nació, Francesc-Marc Álvaro, serà el número tres de la llista d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a les eleccions del Congrés. Segons ha avançat La Vanguardia, queda pendent que la seva incorporació sigui validada per l'executiva del partit republicà i figurarà com a independent. Álvaro s'afegeix a una llista encapçalada per Gabriel Rufián i per Teresa Jordà, qui ha deixat el Govern per marxar a la candidatura de la cambra espanyola. 

Periodista de recorregut, bona part de la seva carrera ha treballat a l'Avui i a La Vanguardia. També és autor de diversos llibres destacats d'anàlisi política com Què pensa Pasqual Maragall (1998), Ara sí que toca! Jordi Pujol, el pujolisme i els successors (2003) o Assaig general d'una revolta (2019).

ERC celebrarà divendres 16 de juny un Consell Nacional per aprovar les llistes definitives del 23-J. D'altra banda, Montse Bassa, Jordi Salvador i Inés Granollers han estat proposats com a caps de llista de Girona, Tarragona i Lleida respectivament. Álvaro, en declaracions a RAC1 en la seva particular tertúlia dels dimecres, ha assegurat que ha parlat amb Oriol Junqueras, Marta Rovira i Gabriel Rufián. "Rufián té la capacitat d'adaptar-se als diferents escenaris i això no era fàcil", ha explicat el periodista, que ha relatat els motius pels quals ha acceptat formar part de la candidatura com a independent. "Després del meu recorregut m'he vist amb força per ajudar", ha dit.