Caprabo fa campanya per a l'acollida de refugiats de la Llar Sant Joan de Déu de Manresa

Els clients del supermercat podran fer els donatius de manera confidencial i anònima en el moment de pagar la seva compra

Els donatius es podran fer a les caixes del supermercat
Els donatius es podran fer a les caixes del supermercat | Caprabo
Redacció
12 de gener de 2022, 12:48
Actualitzat: 20:25h
Els clients dels supermercats Caprabo poden, fins el dia 2 de febrer, col·laborar en la campanya de l'Obra Social de Sant Joan de Déu que recull fons per al programa d'acollida de persones refugiades que es porta a terme a Manresa. Amb les donacions rebudes, l'entitat podrà ajudar a millorar la salut física i emocional de les famílies refugiades a les quals acull.

L'acció es portarà a terme mitjançant la iniciativa cèntims solidaris, que permet que els clients de Caprabo puguin realitzar microdonatius de manera voluntària i confidencial en el moment del pagament de la seva compra. Els donatius també es poden realitzar en línia a través del portal web https://caprabo.worldcoo.com/.

Oriol Bota, director de l'Obra Social de Sant Joan de Déu afirma que "avui, que encara estem sofrint les conseqüències d'una pandèmia, cuidar i acompanyar té més sentit que mai. En el cas de les persones refugiades, que arriben al nostre país fugint de situacions de persecució, guerra o desastres naturals, els efectes són doblement devastadors. Al procés migratori se sumen els efectes i limitacions causats per la Covid-19. Iniciatives solidàries, com el programa cèntims solidaris de Caprabo, ens ajudaran a fer-los un acompanyament especialitzat perquè puguin fer un ús correcte del nostre sistema de salut pública i cuidar de la seva salut mental i emocional. Tota petita aportació compta".

Per part seva, Cristina Madrilley, responsable de RSC de Caprabo, reconeix que "des de Caprabo som molt conscients de la importància de fer front a la situació de vulnerabilitat que sofreixen moltes de les persones refugiades que arriben al nostre país. A través de la col·laboració amb entitats com Sant Joan de Déu, reforcem el nostre compromís social i lluitem perquè totes les famílies tinguin accés a l'educació, sanitat i oci adequats".

El programa d'acollida de persones refugiades de Manresa el porta a terme la Fundació Germà Tomàs Canet, una entitat vinculada a Sant Joan de Déu. Cada any acull 310 persones, de les quals el 52% són dones i més de la meitat són menors d'edat.

A més de la cobertura de necessitats bàsiques, el seu compromís amb la integració es concreta amb suport en aspectes com l'escolarització. També, oferint orientació sanitària, ja que la somatització de tot l'estrès acumulat pel procés migratori acaba donant molts problemes de salut, que han d'orientar-se cap als serveis sanitaris que millor els puguin atendre.