La Pista Coberta d'Atletisme Catalunya de Sabadell durà el nom de Carme Valero

La ciutat vol retre homenatge a l'atleta, desapareguda el passat 2 de gener

La Pista Coberta d'Atletisme de Sabadell durà el nom de Carme Valero
La Pista Coberta d'Atletisme de Sabadell durà el nom de Carme Valero | Ajuntament de Sabadell
Nació
08 de gener del 2024
Actualitzat a les 15:27h
La Pista Coberta d'Atletisme Catalunya de Sabadell portarà el nom de Carme Valero, l'atleta sabadellenca desapareguda el passat 2 de gener. Així ho han acordat els portaveus municipals aquest dilluns, amb el vistiplau de la família, i la proposta de canvi de denominació es podria portar a votació al ple del pròxim mes de febrer.

Amb aquest reconeixement, la ciutat vol retre un homenatge a Valero, tant pels èxits de la seva carrera esportiva com per la seva tasca de promoció de l'atletisme i l'esport en general. Durant la major part de la seva trajectòria va vestir els colors de la Joventut Atlètica de Sabadell.

Carme Valero va ser dues vegades campiona del món de cros, i en una ocasió va guanyar la medalla de bronze. A més, va ser la primera dona atleta espanyola que va participar en uns Jocs Olímpics (Montreal 1976), i va ser nombroses vegades campiona de Catalunya i d'Espanya en camp a través i en pista a l'aire lliure i coberta. Un cop retirada, va ser directiva de la Federació Espanyola d'Atletisme i vicepresidenta del Club Natació Sabadell. El Consejo Superior de Deportes la va reconèixer quatre vegades com a millor atleta espanyola i va rebre la Medalla de l'Esport de la Generalitat.