Els consells dels Mossos perquè no t'estafin buscant apartament per Setmana Santa

La policia catalana dona indicacions per tal de "no deixar-nos enlluernar per gangues" en aquests dies de vacances

Un apartament turístic a Girona, en una imatge d'arxiu
Un apartament turístic a Girona, en una imatge d'arxiu | ACN
Lluís Girona
03 d'abril del 2023
Actualitzat el 04 d'abril a les 19:01h
Ja és Setmana Santa i molts ciutadans aprofiten els dies de festa per reservar un apartament i marxar de vacances. Davant això, els Mossos d'Esquadra, a través del sotsinspector David Garvín, van donar l'any passat una sèrie de consellers per evitar estafes. "No et deixis enlluernar per gangues", recomanen. Unes indicacions que, un any després, es mantenen vigents per als milers i milers de catalans que marxaran de vacances.

El primer que cal mirar és que la pàgina web des de la qual es fa la reserva sigui de confiança. Això, segons explica Garvín, ho indicarà que sigui una pàgina coneguda i que tingui comentaris positius de clients anteriors. A més, també remarca que és important que apareguin totes les dades de l'empresa que ofereixi el lloguer, i que aquesta proporcioni diverses vies de contacte.
 
Pel que fa al pagament, la policia catalana recomana que es faci en plataformes segures per tal que els diners quedin en dipòsit fins que es materialitzi la reserva. A més, és important que hi hagi el dret a desistiment d'aquest contracte de lloguer de l'apartament.

Un altre indicador de rellevància a l'hora d'evitar estafes és comparar el preu de mercat. És a dir, si es troba una oferta molt per sota de la resta d'apartaments de la zona, podria tractar-se d'un engany.