Primeres denúncies a Rubiales pel petó forçat a Jenni Hermoso

El president del CENAFE ha presentat un escrit al CSD per incoar un expedient sancionador mentre l'àrbitre VAR i regidor d'ERC, Xavier Estrada, ha denunciat els fets a la RFEF

Rubiales, durant una roda de premsa en una imatge d'arxiu
Rubiales, durant una roda de premsa en una imatge d'arxiu | RFEF
Nació
22 d'agost del 2023
Actualitzat el 25 d'agost a les 8:30h
Primeres denúncies a Luis Rubiales pel petó forçat a Jenni Hermoso durant l'entrega de medalles de la final del mundial. Des de diumenge, el president de la RFEF havia rebut crítiques per part de la plana major de la política, inclòs el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, però no s'havia activat cap mecanisme judicial. Aquest dimarts al matí, el president del Centre Nacional de Formació d'Entrenadors de Futbol (CENAFE), MiguelGalán, ha denunciat els fets al Consell Superior d'Esports (CSD) per una falta greu del protocol contra la violència sexual

Galán ha presentat l'escrit de denúncia on acusa Rubiales d'haver incomplert la Llei de l'esport aprovada recentment per "l'acte sexista del petó a la boca de Rubiales a la jugadora de futbol de la Selecció Femenina Jennifer Hermoso durant l'entrega del trofeu del Mundial", afirma Galán que en la denúncia també fa esment del protocol de la RFEF, que parla explícitament de "petó forçat" entre els supòsits delictius. 

Un cop presentat l'escrit el president del Consell Superior d'Esports, Víctor Franco, serà l'encarregat de determinar si li fa arribar la denúncia al Tribunal D'Arbitratge Superior (TAS) perquè incoï un expedient sancionador i investigui els fets. El TAS és l'únic òrgan que pot forçar la destitució del president de la federació a banda del Consell Assessor, on un dels membres és el mateix Rubiales. 

El precedent de Villar

L'anterior president de la RFEF, Ángel María Villar, també va ser destituït el 2017 després de 29 anys al càrrec precisament per una denúncia de Miguel Galán. En aquell cas, el president de la CENAFE, que també és afiliat a la federació, va interposar una denúncia per les irregularitats en els comicis de la federació. 
 
Arxivat a