Acció Sindical del Bages denuncia el Club Tennis Manresa i convoca una concentració

Dos treballadors han denunciat l'empresa per "incompliment de les mesures contra la Covid-19, per les ràtios dels monitors i per la legalitat laboral"

Estada d'estiu al Club Tennis Manresa
Estada d'estiu al Club Tennis Manresa | CTM
Redacció
07 de gener de 2021, 10:19
Actualitzat: 10:23h
Acció Sindical Bages ha anunciat la convocatòria d'una mobilització per denunciar "les males condicions laborals" que, segons ells, hi ha al Club Tennis Manresa. Dos dels seus afiliats van treballar-hi durant el casal d'aquest estiu, i més tard han decidit demandar a l'empresa per reclamar les quantitats que, al seu entendre, els deu. També denuncien l'incompliment de les mesures per contenir el coronavirus i l'omissió de diverses normes relacionades amb ràtios. La concentració està prevista per aquest dissabte dia 9 de gener a la una del migdia.

Una de les dues denunciants, que va demandar l'empresa en finalitzar el seu contracte, manifesta que "les condicions laborals en què vaig treballar són il·legals: vaig patir una clara explotació laboral". Explica que cobrava 160 euros a la setmana. L'horari que cotitzava era de nou del matí a una del migdia, però les hores reals que passava en el lloc de feina eren més, segons explica: de vuit a dos quarts de tres. És per això que acabava cobrant una quantitat propera als quatre euros l'hora, "quelcom clarament inferior al conveni i al salari mínim interprofessional". Assegura que l'empresa també li deu els diners d'una baixa per coronavirus que es veu reconeguda en les nòmines, però els diners de la qual no ha cobrat, així com la liquidació. "Davant la seva manca de voluntat per pagar els diners que em deuen, m'he vist obligada a recórrer a la via judicial", expressa.

L'altre denunciant també es va veure sotmès a unes condicions laborals que des del Sindicat titllen de "pèssimes". El jove va ser donat d'alta a la Seguretat Social tres setmanes després d'incorporar-se al seu lloc de feina. Reclama que se li pagui la diferència del que ha cobrat amb el sou mínim que marca el conveni. També demana el cobrament de totes les hores extres impagades, ja que es trobava en la mateixa situació que l'altra afiliada, així com el de la liquidació.

L'organització sindical denuncia tot un seguit de males pràctiques també en altres àmbits: asseguren que durant els casals d'estiu no es complien les ràtios de monitors, no hi havia el número previst segons la llei de persones amb el carnet de monitor (que ha de ser d'una per cada deu infants), i no es respectaven els grups bombolla. "Es barrejaven tots els nens", explica una de les afiliades al Sindicat que hi va treballar, "i cada setmana havíem de reorganitzar els grups els monitors perquè la direcció no se'n feia càrrec, provocant que els grups bombolla es trenquessin i s'acabessin barrejant nens de diferents grups".

La sindicalista titlla de "gestió pèssima" el tractament que es va fer del coronaviurs, i denuncia que quan hi havia casos de coronavirus es tapaven. "Tampoc s'avisava a la plantilla quan hi havia un cas de coronavirus", detalla.

Des del Sindicat criden a mobilitzar-se "per aturar les males pràctiques d'aquesta empresa, que posa en perill tant als seus treballadors com als  infants que hi van, i no respecta els drets laborals".