La Junta Electoral obliga a incloure el PDECat Sabadell a «El Debat Decisiu»

La formació apel·la al seu dret electoral, compartit al 50% amb Junts

El candidat Amadeu Papiol
El candidat Amadeu Papiol | Juanma Peláez
NacióSabadell
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:41h

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha obligat a incloure el candidat del PDECat Sabadell, Amadeu Papiol, al Debat Decisiu que organitza NacióSabadell, juntament amb iSabadell, Mola TV, Ràdio Sabadell i TV Sabadell-Vallès. Així ho ha determinat després que la formació hagi presentat un recurs a l'organisme.

El partit demòcrata ha apel·lat al seu dret electoral per reclamar el seu concurs, passant per davant del criteri periodístic establert pels mitjans de comunicació. El cas és que l'emissora municipal, com una de les promotores d'#eldebatsbd, està subjecta a la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) i pot forçar així la seva participació.

Una decisió que té l'origen en una resolució precisament de la Junta Electoral Provincial, del passat 30 d'abril, que va dictaminar, en el cas que el PDECat coincidís amb Junts en un municipi, que es repartissin al 50% els drets electorals. Una decisió fonamentada en què més enllà "de quin fos el procés de formació de les llistes, el més raonable és considerar que, en realitat, aquests regidors simpatitzaven amb l'espai comú que aleshores representava Convergència Democràtica de Catalunya (CiU), el PDECat i Junts per Catalunya", destacava l'escrit.

Cal recordar que els drets electorals permeten, en funció de la representació obtinguda, a cartelleria i banderoles al carrer, locals per fer actes i presència als debats i espais publicitaris dels mitjans públics, entre d'altres.

La mesura imposada per l'organisme ha obligat a replantejar el format, ja que el passat dilluns es va fer el sorteig per decidir el candidat o candidata que obriria els quatre blocs (estat de la ciutat, habitatge, mobilitat i pactes), així com el minut d'or. L'esdeveniment es podrà seguir en directe per streaming, a partir de les 19 hores a l'auditori del Casal Pere Quart.

El cap d'informatiu de TV Sabadell-Vallès, Joan Muñoz, presentarà El Debat Decisiu i el director d'iSabadellJordi de Arriba, i la cap d'informatius de Ràdio Sabadell, Núria Garcia, seran els encarregats de moderar-lo.