Picornell, sobre el desallotjament de la casa ocupada de Plana de l'Hospital: «Un problema ben resolt»

El tinent d'alcaldia de Seguretat republicà es mostra satisfet per la resolució d'aquest cas, sobretot per al veïnat i els comerços de la zona

Imatge del moment del desallotjament del domicili ocupat
Imatge del moment del desallotjament del domicili ocupat | Aj. de Sant Cugat
Bernat Picornell
15 de setembre del 2023
Actualitzat a les 15:08h
Article d'opinió del tinent d'alcalde de Seguretat, Bernat Picornell (ERC), a NacióSantCugat sobre el desallotjament de la conflictiva casa ocupada del cèntric carrer de Plana de l'Hospital i Indústria:

Fa tot just una setmana es desallotjava la casa del carrer de Plana de l'Hospital, propietat de la Fundació Josep Carreras i que portava ocupada ja feia diversos mesos. Una bona notícia per al veïnat i els comerços de la zona perquè les persones que l'ocupaven cometien delictes i interpel·laven la gent dels voltants amb insults i amenaces. Vull agrair la paciència de tots ells, davant d'unes setmanes que de ben segur no han estat fàcils. 

Tot plegat ha estat possible gràcies a la feina constant i discreta de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, del darrer regidor de Seguretat, en Francesc Carol, i sense oblidar tampoc la tasca imprescindible dels Serveis Socials de l'Ajuntament, que han vetllat sempre perquè durant tot aquest procés no hi haguessin implicades persones d'extrema vulnerabilitat o menors d'edat. Una feina ja iniciada en l'anterior mandat i que ha culminat ara satisfactòriament.

Com sol passar en aquests casos, a la dreta i l'extrema dreta els ha faltat temps per denunciar públicament una suposada inseguretat global a Sant Cugat i encara més: han tingut la barra d'apuntar-se el mèrit d'un procés que acostuma a resultar complex i han calgut mesos de feina per part del govern anterior i de l'actual per dur-lo a bon port. 

La seguretat és una qüestió que interpel·la tothom i des d'Esquerra Republicana tenim molt clar que parlem de persones, de convivència, perquè sentir-se segurs a dins de casa i caminant pel nostre barri és un dret fonamental. 

I el mèrit, si de cas, se l'ha de reconèixer als cossos policials i al personal municipal que treballa discretament per totes les parts implicades en una situació com aquesta.

A Sant Cugat les ocupacions delinqüencials com aquesta són puntuals, però les abordarem sempre de manera clara i contundent. Ara bé, això no ens han de fer desviar el punt de mira sobre una qüestió que sí que resulta global a la ciutat: una manca sistèmica d'habitatge en la qual el govern de Mireia Ingla ja va començar a treballar. Ara el nou govern, amb Esquerra Republicana encapçalant l'àrea d'Habitatge, hi seguirà posant fil a l'agulla.