L'oposició colla el govern per desbloquejar el futur edifici de l'Escola de Música

Malgrat tot, des del govern asseguren que el concurs d'idees ha quedat "anul·lat" per un defecte de forma

Entrada de l'Escola de Música de Valldoreix
Entrada de l'Escola de Música de Valldoreix | Cedida
16 de novembre del 2023
Actualitzat a les 20:21h
Jugada d'última hora de l'oposició (Junts, PP i Vox) per mirar de desbloquejar els tràmits necessaris per avançar en la construcció del futur edifici de l'Escola de Música de Valldoreix. Un projecte iniciat per l'anterior govern de Junts, però que, durant els darrers mesos, s'havia tancat al congelador amb l'arribada del canvi de govern en no considerar-lo prioritari.

En concret, la Junta de Veïns de l'EMD ha aprovat, malgrat els vots contraris de l'executiu, una moció presentada d'urgència que reclama la dotació pressupostària pertinent (9.800 euros) per iniciar la fase 2 del concurs d'idees i s'avanci en la tria de la proposta guanyadora perquè pugui començar a caminar, tot dissenyant un cronograma dels avenços.

Un concurs, però, que des del govern asseguren que ha quedat "anul·lat" per un defecte de forma. "Els serveis jurídics de l'EMD ens han comunicat que la dotació de crèdit resulta posterior a l'inici del procés i, per tant, el concurs és nul i no podem aprovar el contingut de la moció", ha asseverat el vocal d'ERC Ramon Segura. Tot seguit, el republicà ha recordat la posició del nou govern que considera que l'escola de música ha de quedar incorporada dins del projecte global d'equipaments pel poble de la Nova Centralitat mentre es comprometen a treballar per minimitzar l'impacte de les deficiències actuals.

Des de Junts, han reclamat "voluntat política" per abordar les ugents necessitats de l'entitat i, si cal, obrir un nou expedient; mentre que des del PP i Vox han demanat evitar convertir aquest afer en un "problema de partits polítics".