L’Hospital de Berga, millor hospital bàsic comarcal segons el Consorci de Salut i Social de Catalunya

L’hospital berguedà també té els millors indicadors en gestió d’estades i complicacions

Redacció
11 de març del 2021
Actualitzat a les 17:19h
Entrega de premis telemàtica
Entrega de premis telemàtica | HSB
L’Hospital de Berga ha estat reconegut com a millor hospital bàsic comarcal en el marc d’un projecte impulsat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya i la consultora BS3 que analitza el rendiment i la qualitat dels centres de salut d’arreu del país. I un any més ha estat el més ben puntuat com a hospital bàsic comarcal entre els 13 centres participants. A més, el centre berguedà també ha obtingut els millors indicadors en gestió d’estades i de complicacions.

Els resultats d’aquest informe s’han donat a conèixer en unes jornades que s’han fet en modalitat telemàtica i en les quals hi ha participat la gerent de Salut Catalunya Central, Anna Forcada, i la Directora Assistencial, M. Antònia Baraldes. Forcada ha posat en valor la tasca assistencial de l’Hospital de Berga com a factor clau per obtenir aquests resultats i ha afirmat que “el mèrit és de tots els treballadors que han fet possible guanyar aquest premi gràcies al treball de qualitat que estem duent a terme”.

També ha destacat que l’Hospital de Berga és un hospital petit i que actualment es troba en un procés de transformació, ja que fa uns mesos ha passar a ser una empresa pública. Forcada ha dit que “el fet de ser un hospital comarcal implica uns avantatges, però també unes dificultats, com ara la captació de professionals i la retenció de talent”. En aquest sentit, ha afirmat que la base és fer un treball de qualitat i ha remarcat la bona entesa amb les administracions públiques i el treball transversal i continu amb l’atenció primària.