L'AMB aprova la modificació del planejament que permetrà construir l'Hospital de Montcada i Ripollet

Es resol una reivindicació històrica dels municipis del Vallès Occidental Sud

La modificació del Pla inclourà la transformació de la N-150
La modificació del Pla inclourà la transformació de la N-150 | AMB
Nació
30 de gener del 2024
Actualitzat a les 15:44h
El Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat la modificació inicial del Pla General Metropolità per construir el nou hospital del Vallès Occidental, ubicat en uns terrenys entre Montcada i Reixac i Ripollet i que donarà servei, a més d'aquestes poblacions, a Cerdanyola, Badia i Barberà del Vallès, amb un total de 180.000 habitants.

El nou equipament comptarà amb gabinets d'alta resolució en atenció ambulatòria especialitzada i de proves diagnòstiques de proximitat, cirurgia ambulatòria, serveis per a patologies més prevalents i de complexitat baixa i moderada, atenció urgent, rehabilitació i servei de diagnòstic per la imatge. També comptarà amb places d'hospital de dia i llits per a pacients de llarga estada, convalescència, cures pal·liatives i subaguts.

La gestió dependrà de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, i satisfarà una reivindicació històrica al territori, de fa prop de dues dècades, quan es va començar a projectar l'hospital comarcal Ernest Lluch.

El 2020, la consellera de Salut Alba Vergés es comprometia a construir aquest nou equipament, amb un pressupost de 50 milions d'euros en cinc anys, i el 2022 era Josep Maria Argimon qui refermava la voluntat de la conselleria del qual era el titular. En una comissió parlamentària, el febrer de 2023, que va acabar tombant una proposta de resolució sobre la construcció dels hospitals Ernest Lluch i Vicenç Ferrer, ja es va fer menció a la modificació del planejament que ha aprovat avui el Consell.

Aquesta modificació també inclourà la transformació de l'N-150, nous espais verds i la construcció d'un barri al voltant de l'hospital amb noves places, equipaments, habitatges, botigues i activitats terciàries.