Finalitzen les obres de modernització del Polígon de la Valldan

Els empresaris celebren les millores, però reclamen una actuació integral que inclogui la part alta del polígon

02 de març del 2021
Actualitzat a les 18:46h
Visita al Polígon de la Valldan
Visita al Polígon de la Valldan | Laura Masnou
Aquest mes de febrer han acabat les obres de modernització del Polígon de la Valldan, unes millores que s’han centrat en la part baixa del polígon. Les actuacions, valorades en més de 1,2 milions d’euros, han consistit en la millora de les infraestructures i serveis del polígon i en la reurbanització completa de dos trams dels carrers Camí de Garreta i Germans Farguell. Concretament, s’ha renovat completament la calçada, les voreres, els aparcaments i l’enjardinament de les zones verdes. A més, s’ha sectoritzat la xarxa d’abastament d’aigua potable i s’ha desplegat la xarxa d’aigua calenta procedent de la central de biomassa i la xarxa de fibra òptica. Aquestes actuacions se sumen a la reurbanització del camí de Can Ballús, que també forma part del projecte.

En una visita als punts on s’ha actuat, Aleix Serra, regidor d’Urbanisme de Berga, ha afirmat que “es tracta de l’obra més important aquí al polígon des que es va construir fa més de 50 anys”. Serra també ha explicat que el cost total del projecte és de 1.200.000 euros, pel qual la Diputació va atorgar una subvenció d’un milió d’euros. “El 16% de l’actuació, uns 200.000 euros, ja els havia de pagar l’Ajuntament des del principi, més 100.000 euros que hi vam afegir a l’estiu”, afegeix Serra.  De totes maneres, l’Ajuntament està pendent de si haurà de posar-hi més diners perquè “la Diputació considera que hi va haver un 5% de l’execució que es va fer fora de termini”. Serra ha explicat que confien en què se’ls allargui el termini, tal i com ha passat en altres municipis, i rebin la subvenció completa, cosa que sabran al llarg del proper mes.  

Joan Corominas, vocal de l’Associació de Propietaris del Polígon de la Valldan, ha celebrat les millores i ha afirmat que estan “bastant il·lusionats”, però ha assegurat que els hauria agradat que fos una actuació integral i no només focalitzada en la part baixa del polígon. Els empresaris consideren que la part alta del polígon també necessita un rentat de cara, ja que “l’últim formigó que s’hi va posar va ser l’any 1967 i tots els associats mereixem el mateix respecte”.

L’ACEB avisa que “cal continuar treballant per conservar i millorar el polígon”

El president de la patronal comarcal d’empresaris, Josep Maria Serarols, ha celebrat la finalització de les obres de l’espai industrial i ha expressat la seva satisfacció que finalment s’hagi intervingut “d’una manera seriosa” al polígon de la Valldan. Per altra banda, ha recordat que “la ciutat no pot estar d’esquena al polígon. Durant dècades no s’hi ha invertit, fins ara que s’hi ha fet l’actuació de més envergadura des de la seva construcció a la dècada dels 70”. Tanmateix, Serarols conclou que tots els agents públics i privats haurien de continuar amb la millora del manteniment i conservació del polígon i els seus serveis “tan bon punt sorgeixin noves oportunitats”.  
Arxivat a