El 88008, la Grossa de la Loteria de Nadal

El número 88008 ha resultat premiat el primer premi del sorteig de Loteria de Nadal 2023, que reparteix 400.000 euros per dècim

Primer premi de la Loteria de Nadal
Primer premi de la Loteria de Nadal | Frederic Esteve
Lluís Girona / Irene Montagut
22 de desembre del 2023
Actualitzat el 14 de març del 2024 a la 13:16h


El número 88008 és el primer premi de la loteria de Nadal. Ha tocat a diferents punts de l'Estat entre els quals hi ha Barcelona, Badalona, Sant Vicenç dels Horts, Manresa, Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Figueres, Girona, Lleida, Tortosa, Reus i Horta de Sant Joan.

Si has tingut la sort d'aconseguir el premi de la Grossa, hauràs de fer el teu reconeixement com a guanyador i pagaràs un impost del 20% sobre la part que superi els 40.000 euros, ja que aquesta quantitat està exempta d'impostos. En resum, dels 400.000 € guanyats, després de liquidar l'impost amb Hisenda, t'enduràs 328.000 €.

Com puc cobrar el dècim?

En primer lloc, és necessari presentar el bo o el tiquet premiat. En cas de voler rebre el pagament a través d'entitats financeres, aquest no es realitzarà fins que es proporcioni la documentació i la informació requerida per complir amb les normatives relacionades amb la prevenció del blanqueig de capitals, el finançament del terrorisme, la legislació fiscal o qualsevol altra disposició aplicable.

El pagament es realitzarà mitjançant un xec o una transferència bancària, sense que sigui obligatori que el guanyador obri cap compte a l'entitat financera on es faci el cobrament. A més, no se li podrà carregar cap tipus de despesa ni comissió.

  • Premis de menys de 2.000 euros: En cas de premis amb un import inferior a 2.000 euros per cada tiquet, aquests es podran recollir exclusivament en un dels 11.000 punts de venda de la xarxa comercial de loteries, a partir de la mateixa tarda del sorteig (un cop s'hagin verificat els números extrets) mitjançant els processos informàtics.
  • Premis iguals o superiors als 2.000 euros: Es procedirà al cobrament d'aquests premis en les entitats financeres autoritzades. No obstant això, cal tenir en compte que els diumenges generalment no estan obertes, de manera que el tràmit probablement no es podrà realitzar fins al dilluns.