Ametller Origen aterra al Mercat Vell per «revitalitzar-lo»

La cadena de supermercats comença a ocupar la meitat de la superfície de l'equipament amb un litigi judicial incert

Imatge del supermercat a l'interior del Mercat Vell
Imatge del supermercat a l'interior del Mercat Vell | Sergi Baixas
30 de novembre del 2023
Actualitzat a les 12:39h
La nova botiga d'Ametller Origen s'ha inaugurat aquest dijous al Mercat Vell de Sant Cugat. Així, la cadena de supermercats catalana s'ha obert pas al cèntric equipament i, amb el suport de l'Ajuntament, es preveu que doni resposta a la necessitat de "reflotar" un espai d'alt valor social i patrimonial que s'estava buidant.

Ara, la firma ocuparà vuit parades, és a dir, uns 800 metres quadrats; fet que suposa pràcticament la meitat de la superfície del mercat. Des de l'Ajuntament, amb la presència del tinent d'alcaldia de Comerç, Bernat Picornell, i la regidora de Promoció de la Ciutat, Esther Madrona, s'ha celebrat aquesta "gran oportunitat" que permetrà "revitalitzar" el centre històric a nivell comercial mentre es recupera el concepte original de l'indret com a punt de venda de producte fresc i de proximitat.

Amb aquesta última inauguració que donarà feina a una quinzena de persones, Ametller Origen ja té quatre establiments al municipi. La resta s'ubiquen a l'avinguda de Cerdanyola, al carrer de Cerdanya -que s'ampliarà aviat- i al carrer de Francesc Moragas -que es traslladarà a una mica enrere-. A banda, ja s'està treballant en la instal·lació d'un cinquè establiment per a la Vila de Valldoreix. "Hem fet un matx maco amb la ciutat i tenim ganes de seguir caminant plegats", ha afirmat el president de la cadena, Josep Ametller, davant la premsa.

Un camí complicat

Gestionat per Gourmets de Sant Cugat SL, el mercat feia anys que presentava números negatius deixant-lo en una delicada situació econòmica i, per això, des de l'anterior govern es va posar l'accent en la necessitat de reimpulsar-lo "donant-li una volta".

No obstant això, cal destacar que no tothom ha vist aquesta arribada amb bons ulls. En concret, Peixagogo, la companyia que gestiona les parades de La Peixateria i del restaurant JAPO, van presentar una demanda contra l'Ajuntament i la concessionària tot assenyalant que en el plec de condicions de la concessió es recull el requisit de ser parades de caràcter "tradicional"; una exigència que Ametller Origen no compliria com a firma de supermercats. Davant d'aquesta situació, Peixagogo va decidir presentar una denúncia per prevaricació relacionada amb una presumpta "assignació a dit".

Des del govern no s'han volgut mullar al respecte i no saben en quin punt es troba el litigi judicial.