La CUP denuncia la «deriva xenòfoba» de Junts

Amb una esmena a la totalitat, els anticapitalistes basteixen una moció alternativa per contrarestar el viratge extremista dels juntaires

Imatge del regidor cupaire, Marco Simarro
Imatge del regidor cupaire, Marco Simarro | Sergi Baixas
13 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:36h
La CUP presentarà al pròxim ple ordinari de febrer una esmena a la totalitat a la moció de Junts sobre la necessitat de regular els "fluxos migratoris". Els cupaires, denunciant el seu "viratge als postulats de l'extrema dreta", bastiran una contramoció per aportar una "mirada constructiva i inclusiva" respecte al fenomen migratori.

I és que els anticapitalistes retreuen que aquesta iniciativa del principal partit del plenari respon a un moviment polític per evitar la trànsfuga i absorbir el nínxol de votants de formacions d'ultradreta del país com Aliança Catalana; "tal com va fer el PP davant la irrupció de Vox". Així, el portaveu Marco Simarro ha alertat d'un "apropament perillós" als discursos "xenòfobs i segregadors" de l'extrema dreta. 

En aquesta línia, Simarro ha volgut recordar la darrera polèmica amb la "instrumentalització partidista" de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat arran de la inclusió de diverses preguntes on es vincula la immigració amb la delinqüència sense, ni tan sols, existir una problemàtica particular en clau local.

Per tot plegat, des de la CUP busquen contrarestar aquesta mirada des de la cohesió. "Volem construir un nou país, no des de la pregunta "D'on vens?", sinó des de la pregunta "On volem anar?", ha declarat Simarro abanderant un "nosaltres conjunt" mentre denuncia estar "fart" que es faci política atiant la xenofòbia. "Darrere de les xifres hi ha persones", ha esbitzat. "Les forces independentistes i d'esquerres hem de recordar a Junts que l'1 d'Octubre el vam fer precisament des d'una mirada oberta i àmplia que pretenia construir un país de la mà de tothom", ha sentenciat Simarro.

Entre els acords de la moció dels cupaires es recull la reivindicació de Sant Cugat com a ciutat d'acollida; la necessitat de comprometre's en la plena igualtat sense discriminacions; millorar els serveis públics d'integració; vertebrar la llengua catalana com a element de cohesió social; i derogar la llei espanyola d'estrangeria.