Segona denúncia contra Saül Gordillo per una agressió sexual

L'exdirector de Catalunya Ràdio ja havia estat imputat per aquest delicte després de la denúncia d'una treballadora de "Principal", mitjà que dirigeix actualment

Saül Gordillo, en una imatge d'arxiu
Saül Gordillo, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Nació
23 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:20h
L'exdirector de Catalunya Ràdio Saül Gordillo ha rebut una segona denúncia per un presumpte cas d'agressió sexual, segons ha avançat la Ser Catalunya. Tal com explica la mateixa emissora, aquesta segona denúncia seria també d'una treballadora del mitjà Principal, que Gordillo dirigeix actualment, i en la mateixa nit que es va produir el primer cas.
 
Aquest mateix dijous ja havia quedat imputat per un delicte d'agressió sexual després de declarar davant els Mossos d'Esquadra. Tal com havia avançat la mateixa emissora, l'actual director de Principal havia estat citat aquest dijous a la tarda a la comissaria de la policia catalana al districte de Sant Martí de Barcelona i va quedar en llibertat però imputat per aquest delicte.

El motiu pel qual va declarar i va quedar imputat Gordillo és per la denúncia d'una treballadora del diari digital Principal per una agressió sexual, segons va avançar l'Ara aquest dimecres al vespre ha presentat aquest dimarts. Els fets haurien tingut lloc la matinada de l’1 de desembre a la sala Apolo, després del sopar de Nadal de l'empresa.

Segons la treballadora, de 23 anys, el que també va ser director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) va començar a fer-li tocaments per dintre dels pantalons sense dir-li res. La jove es va quedar bloquejada fins que va aconseguir allunyar-se’n. Va patir un atac d’ansietat, tal com recull la denúncia als Mossos, i l’endemà va anar al CAP. Gordillo per ara no ha fet cap declaració.

L’agressió s’hauria produït a la barra, mentre demanaven una copa, poc abans de les tres de la matinada. La jove va allunyar-se plorant i amb dificultats per respirar, i li ho va explicar tot a una companya. La resta d’integrants de la redacció, segons explica l'Ara, van anar apropant-se i se la van emportar fora perquè es calmés.

Després va marxar en taxi cap a casa. L’endemà va anar al CAP i va necessitar assistència psicològica. Aquella setmana li van donar la baixa laboral. En la denúncia, se sol·liciten les imatges enregistrades aquella nit per les càmeres de seguretat de l’interior de la sala de festes.
 

El suport de la consellera Verge

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha ofert els serveis del departament a la treballadora del diari digital Principal que ha presentat una denúncia per un delicte d’agressió sexual contra el responsable del mitjà i exdirector de Catalunya Ràdio i l'ACN, Saül Gordillo. La consellera també ha encoratjat "altres potencials víctimes" a trencar el silenci.

Verge ho ha dit a través d’una piulada a Twitter, on també ha recordat que "no va de sexe" sinó "de poder" i ha subratllat que "s’ha acabat la impunitat". "Tot el suport a la denunciant, que s’aixequin les catifes i aflorin tots els MeToo", ha conclòs.