Tret de sortida a la quarta edicició dels Pressupostos Participatius de Sant Hilari Sacalm

La ciutadania pot presentar propostes des del 14 de febrer i fins el 16 de març i les propostes no poden superar els 50.000 euros

Nova edició dels pressupostos participatiu de Sant Hilari Sacalm
Nova edició dels pressupostos participatiu de Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Redacció
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:38h
L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm posa en marxa una nova edició dels Pressupostos Participatius perquè els hilariencs i les hilarienques decideixin el futur d'una part del pressupost municipal. Concretament, de 50.000 euros. Aquesta ja és la quarta edició dels Pressupostos Participatius a la capital de les Guilleries, convertint-se en un dels processos de participació que s'han consolidat en aquests darrers anys.

A l'edició de l'any passat la ciutadania va decidir invertir el pressupost previst en l'adequació dels parcs infantils, actuació que s'ha acabat d'executar recentment.
Enguany, el projecte disposa d'una partida pressupostària per inversions de 50000 euros que es destinaran al projecte resultant d'un procés que dona la veu a la ciutadania, tant en l'elaboració de propostes com en les votacions per escollir el o els projectes definitius.

La primera, la fase de recollida de propostes, permet a la ciutadania presentar projectes des del 14 de febrer i fins el 16 de març, d'una forma molt senzilla, accedint a la plataformaparticipa.santhilari.cat.

Després, la segona fase (fase de validacions) haurà de validar i filtrar les propostes assegurant que compleixin amb els requisits tècnics i econòmics i que s'adeqüin al reglament proposat (han de ser legals, de competència municipal, que no contradigui els plans aprovats, que sigui realitzable i viable tècnicament, que no representin costos addicionals en futurs pressupostos, tret del manteniment ordinari, i sempre que aquest sigui assumible des del punt de vista de mantenir l'equilibri econòmic i financer de l'Ajuntament.

També, han de donar resposta a una necessitat col·lectiva i no respondre exclusivament a un interès particular del/la proposant. Per últim, han de ser èticament aplicables i no poden superar l'import de 50.000 euros). Les propostes resultants es sotmetran a votació a través de la plataforma de participació participa.santhilari.cat des del 15 de maig al 15 de juny. Aquesta calendarització permetrà anunciar el projecte escollit el 20 de juny, i executar-lo durant el segon semestre de l'any.

La regidoria de Participació Ciutadana ha convertit la plataforma en una  eina útil per la ciutadania, que afavoreix i facilita la participació. Des del passat mes d'agost la plataforma ha acollit una enquesta sobre la Festa Major, les votacions de les propostes dels Pressupostos Participatius de 2019, l'enquesta a joves per la elaboració del Pla Local de Joventut. Ara, dona el tret de sortida als Pressupostos Participatius 2020 amb la fase de recollida de propostes.
 

Els veïns i veïnes de Sant Hilari Sacalm podran decidir el destí de 50.000 euros del pressupost municipal Foto: AJSHS