Daniel Sirera serà l'alcaldable del PP a Barcelona

L'expresident dels populars a Catalunya i exregidor ha estat finalment l'escollit després d'un procés llarg i discret

El popular Daniel Sirera, en una imatge d'arxiu.
El popular Daniel Sirera, en una imatge d'arxiu. | Viquipèdia
09 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:49h
Fumata blanca finalment per a una de les grans incògnites que quedaven per aclarir a les eleccions municipals de Barcelona d'aquest maig. Daniel Sirera, exlíder del PP de Catalunya i exregidor serà l'alcaldable de la formació a Barcelona. Sirera sempre ha estat un dels noms avaluats per la cúpula del partit, però el seu trasllat a València per formar part de l'equip de Carlos Mazón, president dels populars valencians, l'havia allunyat dels focus.

Sirera havia estat l'escollit per la major part de la direcció l'any passat, però la filtració dels eu nom havia malbaratat l'operació. Alberto Núñez Feijóo ha dut amb molta discreció aquest tema i al final Génova s'ha decantat per qui apareix com un valor segur per mantenir la presència institucional del PP al consistori barceloní. Aquesta tarda la direcció del PP confirmarà la decisió, que clou un procés llarg i discret.    

L'expedient de Barcelona era el gran assumpte a gestionar per Feijóo pel que fa al PP de Catalunya. Les contínues enganxades entre la direcció catalana i l'actual cap del grup municipal a Barcelona, Josep Bou, havien dut a una situació difícil les relacions entre partit i grup, i van decidir finalment Génova a prescindir de l'empresari, que roman com a independent i va ser un fitxatge personal de l'anterior líder del PP, Pablo Casado. Però les seves relacions amb la direcció catalana d'Alejandro Fernández sempre vans er millorables.

El nom de Sirera sempre va ser un dels que tenia més partidaris dins del partit. I va competir amb d'altres opcions. La més rellevant va ser la de l'eurodiputada Dolors Montserrat. Però aquesta possibilitat sempre va topar amb les reticències de l'avui diputada a Estrasburg a deixar el seu escó a Europa. També Lorena Roldán va ser avaluada, però el seu desconeixement de la realitat barcelonina -és de Tarragona- i el fet de provenir de Ciutadans feia d'ella una carta amb pocs entusiasmes interns. 

Finalment, l'exregidora Àngels Esteller, avui a l'executiva de Feijóo i ben valorada a Génova, va ser un nom tingut en compte. Esteller, a més, molt propera a l'excap del grup Alberto Fernández, tenia bones connexions al partit. Però molts la veien poc coneguda i desvinculada ara de la política municipal. De tots els possibles, Sirera, jove i poc desgastat en les trifulgues internes de la formació, ha estat vist com l'alcaldable amb més recorregut.