La CUP s'alça com «l'única alternativa» als municipis per fer front als macroprojectes

"Gent que lluiti és el que cal" és el lema de la campanya dels anticapitalistes per a les municipals del maig

Les jornades del partit han aplegat més de 200 persones a Sant Cugat
Les jornades del partit han aplegat més de 200 persones a Sant Cugat | ACN
Nació
11 de febrer del 2023
Actualitzat el 14 de febrer a les 16:34h
La CUP s'ha reivindicat com "l'única alternativa d'esquerres i independentista" als municipis per fer front al model de macroprojectes que, segons els anticapitalistes, porta a terme el Govern. En unesjornades que han aplegat més de 200 persones a Sant Cugat, la CUP ha presentat el lema de la campanya de cara a les eleccions municipals del maig: Gent que lluiti és el que ca'. Els anticapitalistes asseguren queles seves candidatures arreu del país faran front a la "nova sociovergència de PSC i ERC" que, segons diuen, amb l'acord de pressupostos han imposat un "model de precarietat basat en casinos, avions i autopistes". 

La proposta de la CUP per a les municipals es basa en quatre eixos claus: la defensa del territori apel·lant a un transport públic i de qualitat; la garantia de drets posant el focus en la necessitat d’acabar amb el "drenatge" de recursos públics a mans privades; l’ampliació de sobiranies per fer possible la independència de Catalunya; i, finalment, la necessitat de "viure segures" per fer front a la crisi social i econòmica. I és que, segons els i les cupaires, el partit és l'únic capaç de "tensar" les institucions "posant els ajuntaments al servei de la majoria de la població i al servei de garantir drets".

La CUP també ha instat els comuns a abandonar pactes entre Barcelona, Catalunya i l'Estat per aprovar comptes "d'empassar-se gripaus". I han posat com a exemples la coneguda com a "llei Mordassa", l'ampliació de l'aeroport del Prat, el Quart Cinturó i el Hard Rock. Es tracta, segons ha dit, d'un "intercanvi de cromos amb el qual només surt perdent la gent".