Asens creu que seria «positiu» que algun dirigent estatal visités Puigdemont a Bèlgica

L'exdiputat diu que encara s'estan posant "les bases" per negociar amb Junts i veu el PSOE disposat a estudiar una amnistia

Jaume Asens.
Jaume Asens. | Adrià Costa
Nació
02 de setembre del 2023
Actualitzat a les 20:19h
L'exdiputat al Congrés i exregidor a l'Ajuntament de Barcelona Jaume Asens ha assegurat en una entrevista a l'Ara que encara "s'estan fixant les bases per a la negociació" amb Junts. Asens ha dit que seria "positiu" que algunlíer estatal del PSOE o Sumar "anés directament a interlocutar" amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ja que la seva opinió té una gran influència sobre les decisions de Junts.

"Seria un gest de distensió i normalització que hi hagués una interlocució directa amb el president a Bèlgica", ha dit. Junts, de fet, ha deixat en mans de Puigdemont les negociacions amb el PSOE i el líder moral del partit detallarà aquest dimarts en una conferència el seu marc en el qual aspira a fer entrar Pedro Sánchez si vol preservar la Moncloa.

L'exportaveu d'Unides Podem a la cambra baixa espanyola és la persona designada per Sumar per pilotar les negociacions amb els partits independentistes i nacionalistes per a la investidura de Sánchez com a president del govern espanyol. Ha afirmat que encara són "en una fase preliminar" i que s'estan posant "les bases d'una relació de confiança". Tot i això, ha celebrat veure "flexibilitat per part de totes dues bandes".

Així, creu que els socialistes estan oberts a explorar una possible amnistia per a les persones amb causes vinculades al procés independentista català perquè "el PSOE de Pedro Sánchez no és el mateix que el de Felipe González" i "ho va demostrar" aprovant els indults per als condemnats pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i amb la reforma del delicte de sedició.