La comissió de Territori del Parlament, a favor del bicitúnel de Vallvidrera

ERC i Vox renuncien instar el Departament a retirar les multes imposades durant l'última acció reivindicativa

Ciclistes entrant pels Túnels de Vallvidrera
Ciclistes entrant pels Túnels de Vallvidrera | Massa Crítica Sant Cugat
Nació
18 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:55h
La Comissió de Territori del Parlament ha votat a favor d'una proposta de resolució de la CUP per continuar avançant en la connexió ciclable entre Barcelona i el Vallès Occidental a través d'un carril bici al túnel de Vallvidrera, una iniciativa llargament reivindicada pel col·lectiu Bikevidrera. Els anticapitalistes van registrar aquesta proposta el mes de juliol de l'any 2023.

La moció, de cinc punts, reconeixia en primer lloc la necessitat d'una infraestructura ciclable entre les ciutats de Barcelona i Sant Cugat, i el Vallès Occidental en general i la via de servei de Túnels de Vallvidrera com a alternativa viable. Una opció que, de fet, la Generalitat ja estudia mitjançant un estudi de viabilitat que, segons les previsions, estaria enllestit al mes de març, i que la proposta de resolució demana continuar impulsant. Per altra banda, el text de la CUP demanava desenvolupar els tràmits tècnics i administratius perquè es pugui fer servir la via d'evacuació del Túnel de Vallvidrera com a via ciclista en el cas que l'estudi en confirmi la viabilitat.

Els primers quatre punts de la moció van comptar amb els vots favorables de diverses formacions excepte Vox, que va votar en contra de tots els punts, però el cinquè va quedar rebutjat: instava el Departament d'Interior a retirar les multes imposades als participants de la reivindicació de l'abril de 2022. Només la CUP i En Comú Podem hi van votar a favor, mentre que el PSC, Junts i Cs es van abstenir i ERC i Vox hi van votar en contra.