Muntanyola debuta amb èxit al Mundial de Formatges de França amb dos nous premis

Els formatges de la fundació Ampans han estat premiats entre més de 1.600 referències de tot el món, valorades per un jurat format per 250 experts

Obrador de Formatges Muntanyola, a la finca Urpina d'Ampans
Obrador de Formatges Muntanyola, a la finca Urpina d'Ampans | Pere Fontanals
Nació
13 de setembre de 2023, 15:49
Actualitzat: 15:58h
Formatges Muntanyola ha tornat a aconseguir el reconeixement del sector a França,  amb dos formatges, el Garrotxa i el Vell Reserva de cabra, al Concurs Mundial celebrat a la localitat francesa de Tours. Amb un jurat format per 250 experts, els formatges elaborats per la fundació Ampans s'han endut dues medalles de bronze entre més de 1.600 referències presentades de tot el món. El Garrtoxa ha guanyat la medalla de bronze en la categoria de formatge de cabra amb escorça florida, i el Vell Reserva s'ha endut un altre bronze en la categoria de formatge de cabra madurat.

El Garrotxa de Muntanyola, que ja disposa d'un or al World Cheese Award en la passada edició, és un formatge semicurat de cabra, de maduració pausada, escorça rústica i florida, i un aro­ ma de llet fresca i textura cremosa. 

El Vell Reserva, també premiat aquest any en un dels principals certàmens de formatges d'autor de l'estat espanyol, el Gourmet Quesos, celebrat l'abril passat a Madrid, té una maduració llarga i una escorça fina i rústica que aporta una aroma subtil. 

Ambdós formatges premiats estan elaborats partir de la llet de cabra del ramat propi que Formatges Muntanyola té a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola

Per Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola, aquests nous premis que sumen, són "resultat de l' esforç de tot un equip immers en aquest projecte social que va iniciar-se fa gairebé deu anys. Un reconeixement a la feina ben feta i la prova que un projecte social com Formatges Muntanyola és viable, treballant en l'elaboració artesanal i alhora  mantenint els estàndards de qualitat".

El jurat d'aquests premis està encapçalat per Stéphane Layani, president del Mercat Internacional de Rungis, un dels mercats alimentaris més prestigiosos de França. Organitzat en col·laboració amb el Gremi Internacional de Formatgers, el concurs Mondial du fromage és un dels més esperats pels professionals del sector. 

Aquests nous guardons de Formatges Muntanyola se sumen a altres premis en els quals l'entitat ha estat reconeguda en alguns dels principals certàmens internacionals, estatals i nacionals, com ara el World Cheese Awards, Lactium (Vic), Concours International (Lyon), Gourmet Quesos (Madrid) o Talento del Queso (Oviedo).
 

El projecte social de Formatges Muntanyola

Formatges Muntanyola, ubicada a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, és un projecte social de la fundació Ampans, que ofereix oportunitats sociolaborals a persones en situació de discapacitat i vulnerabilitat. Actualment està format per un equip de dotze persones, nou d'elles amb discapacitat, que elaboren tretze referències de formatge partir de quatre varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella, 

Els formatges Muntanyola es poden trobar a botigues especialitzades, grans superfícies i els punts de venda propis de l'entitat: la botiga en línia d'Ampans i els establiments comercials com el Garden (Santpedor) o els supermercats Caprabo de la fundació Ampans.
Arxivat a