La Fiscalia obre diligències contra Rubiales per una possible agressió sexual a Hermoso

El ministeri fiscal ofereix a la futbolista presentar una denúncia contra el dirigent del futbol espanyol pel petó forçat a la final del Mundial

Rubiales, durant la compareixença de divendres a l'assemblea de la RFEF
Rubiales, durant la compareixença de divendres a l'assemblea de la RFEF | Europa Press
28 d'agost del 2023
Actualitzat a les 19:55h
La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert diligències a Luis Rubiales per una possible agressió sexual a la futbolista Jennifer Hermoso durant la celebració de la victòria al Mundial. El ministeri públic ha acordat posar-se en contacte amb Hermoso per oferir-li la possibilitat d'emprendre accions legals contra el president suspès de la Federació Espanyola de Futbol pel petó forçat el passat 20 d'agost. La futbolista tindrà 15 dies per decidir si presenta denúncia.

El moment és encara preprocessal i no s'ha obert encara el procediment penal, segons detallen fonts de la Fiscalia. Els fiscals veuen indicis d'un delicte d'agressió sexual després d'analitzar fins a sis denúncies presentades i després del comunicat d'Hermoso, en què va deixar clar que no va ser un petó consentit. L'Audiència Nacional és l'òrgan competent per veure el cas, perquè el delicte l'hauria comès un ciutadà espanyol en territori estranger.

En aquest punt, el ministeri fiscal encara no acusa ni imputa per cap delicte el dirigent del futbol espanyol, que ha estat suspès per la FIFA i el seu cas ja ha arribat al Tribunal Administratiu de l'Esport, que analitzarà la denúncia presentada pel Consell Superior de l'Esport. Si obre un procediment per infracció greu, d'acord amb la llei espanyola de l'esport, el CSE podria suspendre'l també cautelarment, com ja ha fet la FIFA.

Rubiales manté el silenci des de divendres, quan va rebutjar dimitir i va presentar-se com a víctima del "fals feminisme". Aquest dilluns, la mare del president de la Federació suspès ha començat una vaga de fam pel que considera que és una "cacera" contra el seu fill.
Arxivat a