Ibai Llanos i la Kings League, premi Ondas a millor programa d'entreteniment

El jurat dels premis que atorga PRISA reconeix individualment la capacitat de l'streamer basc per "conquerir i atrapar nous públics, des de la naturalitat i la interacció"

Ibai Llanos i Gerard Piqué, al Camp Nou durant la primera final de la Kings League
Ibai Llanos i Gerard Piqué, al Camp Nou durant la primera final de la Kings League | Kings League Competition
Lluís Girona
18 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 18:47h
La Kings League no té ni un any de vida i ja ha aconseguit el primer reconeixement. La competició de futbol de Twitch i, a títol personal,Ibai Llanos, han rebut el premi Ondas a millor programa d'entreteniment. Amb aquest premi, el món d'internet fa el salt als mitjans convencionals, ja que la categoria també incloïa els programes de televisió.

Destaca també el reconeixement per a Ibai Llanos, ja que no és el creador de la competició i només forma part de l'elenc dels 12 presidents, tots ells creadors de continguts com Spursito o els germans Buyer. Ara bé, el jurat dels premis que atorga PRISA ha volgut reconèixer la capacitat de l'streamer basc per "conquerir i atrapar nous públics, des de la naturalitat i la interacció". "Ens mostra com la televisió s'ha adaptat; i ha fet seva la creativitat en aquest món multipantalles", apunten des de l'organització.

El reconeixement és important perquè és el primer que rep un streamer en uns premis d'aquest prestigi. Pel que fa a Catalunya, s'ha premiat El Búnquer de Catalunya Ràdio com a millor programa de ràdio de proximitat, el Late Xou de MarcGiró a RTVE com el millor contingut televisiu de proximitat i Úrsula Corberó, protagonista de la sèrie de Netflix El cuerpo en llamas, ha estat reconeguda amb l'Ondas a la millor intèrpret femenina en ficció.

Ibai Llanos, a banda del seu èxit amb la Kings League de Gerard Piqué -que aquest cap de setmana ha viscut una nova festa a Màlaga-, és l'exponent més clar dels formats televisius al món de Twitch. L'exemple més clar és La Velada del Año, que ja fa tres anys que organitza, però també cal sumar-li programes que cada cert temps impulsa com Disaster Chefs -similar al format de Masterchef- o IbaiDates -un programa inspirat en el televisiu First Dates-.