«No a la censura»: Afes, cupaires i comuns denuncien la retirada del mural escolar a favor de la pau a Palestina

Durant les darreres hores, desenes de comentaris i crítiques s'han pogut llegir a través de les xarxes socials denunciant la "intromissió" del govern de Sant Cugat

Imatge dels infants pintant el mural
Imatge dels infants pintant el mural | Instagram
S.B.
07 de desembre del 2023
Actualitzat a les 10:06h
La controvertida petició de la regidora d'Educació i Multiculturalitat, Carme Ardid (Junts), per laretirada d'un mural a favor de la pau a Palestina -que emulava el "Guernika" i dibuixat pels alumnes de l'escola Pins del Vallès- continua portant cua. Durant les darreres hores, desenes de comentaris i crítiques s'han pogut llegir a través de les xarxes socials denunciant un "acte de censura" i d'"intromissió" del govern santcugatenc.

 

En el cas de la Coordinadora d'Afes, l'entitat ha manifestat el seu rebuig a una "decisió presa de manera unilateral" per l'executiu municipal contra una activitat organitzada per famílies sense que s'hagi produït cap conflicte dins de la comunitat educativa del centre i sota un manifest consensuat pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) que busca promoure la pau. "La cultura de la pau s'ha d'ensenyar a les escoles. Ens preguntem com és possible que això no ho sàpiga la regidora d'Educació i ens avergonyeix que des de la seva posició de poder limiti la llibertat d'expressió de les famílies i del propi centre", han recriminat al govern a través d'un comunicat tot exposant que demanar la "fi del genocidi" a la Franja de Gaza és una "obligació de tota la ciutadania".

Per la seva banda, la CUP també ha carregat contra les "pressions" d'Ardid perquè els centres educatius de la ciutat no es posicionin contra la invasió de l'Estat d'Israel. "Demanem responsabilitats urgentment davant d'unes accions molt greus!", han reblat els anticapitalistes qualificant l'actuació de la representant juntaire de "caciquil" i qüestionant la seva capacitat per continuar sent regidora de l'Ajuntament.

Finalment, des dels comuns, el portaveu Ramon Gutiérrez i la regidora Aina Balada també han aixecat la veu a través de Twitter. Balada, més contundent, ha declarat: "No només estan a favor de la privatització de l'educació sinó que utilitzen el seu poder per amenaçar la comunitat educativa. Diuen que volen pau i sembren guerra. Haurem de treballar molt dur aquests 4 anys per defensar una educació pública i de qualitat".