El grup de joves nazis de Valldoreix, sota el radar dels Mossos

Les imatges gravades per les càmeres de seguretat poden esdevenir clau per identificar els responsables

Imatges d'alguns dels desperfectes ocasionats
Imatges d'alguns dels desperfectes ocasionats | Sergi Baixas
06 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:25h
La unitat contra els delictes d'odi i discriminacions dels Mossos d'Esquadra, ubicada a Barcelona, ha obert una investigació per tal d'identificar els membres d'un grup de joves que la proppassada nit de divendres, 2 de febrer, van proferir càntics nazis mentre pintaven esvàstiques i causaven diversos desperfectes a Valldoreix.
 
Els fets van passar de matinada entre el passeig de Rubí i la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer i, entre els principals estralls, es comptabilitzen una marquesina de bus rebentada a cops de pedra i una bateria de símbols feixistes sobre parets i mobiliari urbà.

Malgrat que el propi veïnat va alertar dels incidents, a hores d'ara encara no s'ha efectuat cap detenció. En tot cas, segons fonts del govern de la Vila existeix cert optimisme davant la possibilitat que la policia catalana aconsegueixi identificar els responsables gràcies a les imatges captades per les càmeres de seguretat de la zona. "Des de Valldoreix diem no al feixisme i al vandalisme", ha exclamat el president de la Junta de Veïns, Juanjo Cortés.