Oxfam Intermón rebat Puigneró i es desmarca de les controvertides preguntes de l'Observatori Sociològic

L'entitat lamenta que Junts els "hagi utilitzat" per defensar-se d'haver vinculat la immigració amb la delinqüència

Nació
07 de febrer del 2024
Imatge d'una paradeta d'Oxfam Intermón a Sant Cugat
Imatge d'una paradeta d'Oxfam Intermón a Sant Cugat | TW
El comitè local d'Oxfam Intermón ha trencat el seu silenci per rebatre la defensa del tinent d'alcaldia de Participació Ciutadana Jordi Puigneró (Junts) que va bastir davant les acusacions d'haver utilitzat l'Observatori Sociològic per vincular la immigració amb la delinqüència. Durant el seu al·legat, el juntaire va assegurar que altres organitzacions com el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i la pròpia Oxfam ja havien fet preguntes similars amb anterioritat.

A través d'un comunicat, l'entitat benèfica ha recordat que les preguntes a les quals es referia Puigneró s'emmarcaven en una enquesta particular dissenyada per "comprovar fins a quin punt la població creu falòrnies i mentides tot distorsionant la nostra forma de percebre les persones migrants". Un estudi de camp que buscava demostrar l'impacte de la desinformació i els discursos d'odi.

Filant més prim, en declaracions a CugatMèdia, el responsable de comunicació d'Oxfam Intermón, Ton Marimon, ha lamentat que se'ls hagi utilitzat i correlacionat malgrat ser una entitat 100% compromesa en "defensar els migrants". Respecte a l'objectiu de les polèmiques preguntes, Marimon considera que s'està buscant treure rèdit polític davant d'un context de missatges xenòfobs a l'alça.