Barcelona denuncia que el programa per aturar desnonaments del Govern «no funciona»

La regidora d'Habitatge, Lucía Martín, reclama que la partida del pressupost de Reallotgem destinada a la capital catalana, de 4,5 milions, es derivi a l'Ajuntament perquè la pugui gestionar el govern municipal

Barcelona
Barcelona | Josep Lluís Escudero
NacióDigital
30 de juliol del 2022
L'Ajuntament de Barcelona, a través de la regidora d'Habitatge i Rehabilitació, Lucía Martín, ha retret al Govern de la Generalitat que les polítiques de l'executiu català per evitar desnonaments i poder reallotjar persones en emergència habitacional "no funcionen". "Cal un gir" en l'aplicació d'aquestes mesures socials, apunta la carta signada per la mateixa Martín i enviada a la consellera de Drets Socials, Violant Cervera. La regidora del govern d'Ada Colau reclama solucions i modificar les bases de l'aplicació del programa Reallotgem, del qual n'és responsable l'executiu català.

"A data d'avui, el programa és ineficaç", expliquen des del consistori, que recorden que aquesta iniciativa "només ha pogut donar un lloguer estable a una quinzena de famílies", amb un pressupost de més de 20 milions d'euros. "Des de la nostra Unitat de Desnonaments vam atendre més de 2.200 casos d'emergència habitacional", ha recordat Martín, en contraposició a les xifres registrades per la Generalitat.

"És inaguantable, no pot continuar així i aquestes polítiques fallides no poden seguir endavant", ha reclamat la regidora en declaracions recollides per NacióDigital. "És una crida a millorar i a fer responsable la Generalitat de les seves pròpies polítiques d'habitatge en qüestions de màxima necessitat i, sobretot, que són de la seva responsabilitat", ha explicat la mateixa responsable de l'àrea d'habitatge del consistori barceloní.

És per això mateix que, des de l'Ajuntament que dirigeixColau, es reclama que la partida de 4,5 milions d'euros del pressupost de Reallotgem destinada a Barcelona es derivi cap a les àrees responsables d'habitatge del mateix consistori. La intenció del govern municipal és poder "posar en marxa polítiques que sí que funcionen". Per poder avançar, des del consistori han reclamat posar fil a l'agulla per solucionar tots aquests esculls i "resten oberts a col·laborar" entre totes dues administracions.
 

Carta de l'Ajuntament de Barcelona al Govern pel programa Reallotgem  by Naciodigital on Scribd



Arxivat a