La Generalitat demana la dimissió de Luis Rubiales pel petó a Jennifer Hermoso

La secretària general de l'esport Anna Caula defensa que els fets demostren que "la mirada al futbol encara no és igualitària"

Luis Rubiales, president de la RFEF
Luis Rubiales, president de la RFEF | Europa Press
Nació
21 d'agost del 2023
Actualitzat el 25 d'agost a les 8:31h
La Generalitat demana la dimissió del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), LuisRubiales, després del petó forçat a la futbolista Jennifer Hermoso durant la final del Mundial que va guanyar la selecció espanyola femenina. Així ho ha reclamat la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, que en declaracions a El Matí deCatalunya Ràdio aquest dimecres ho ha considerat una "agressió dura".

La dirigent de l'esport català ha instat a "prendre consciència que hi ha coses que no són un preu que hàgim de pagar": "La mirada al futbol encara no ésigualitària i ens queda molta feina per fer". Caula ha defensat la petició de dimissió de Rubiales perquè "pertoca a un president de federació ser escrupolós amb les formes". La representant de l'executiu català ha lamentat que "el que explica aquest petó i les declaracions posteriors que el justifiquen és que normalitzem actituds que no són acceptables".

Sobre la mateixa qüestió, la ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero ha denunciat que el "petó sense consentiment" és "una forma de violènciasexual que patim les dones de forma quotidiana i fins ara invisible", i ha avisat que "no ho podem normalitzar". En un missatge a Twiter, Montero ha situat el consentiment "en el centre" i ha defensat que "és tasca de tota la societat".
 
Per la seva banda, el ministre de Cultura i Esport en funcions, Miquel Iceta, ha demanat "explicacions i presentar excuses". Iceta, que va ser present a la final del Mundial de futbol femení, ha advertit que "els qui tenim responsabilitats públiques hem de ser extremadament curosos". I ha afegit: "Donem un missatge a la societat, que és igualtat de drets i respecte, i evitar qualsevol circumstància que pugui interpretar-se en clau de prevalença". El dirigent socialista ha assegurat que és "inacceptable" en un esdeveniment que representa "un moment d'igualtat, de drets i de respecte cap a les dones".

Arxivat a