Així és la García Márquez de Barcelona, la millor biblioteca pública del món

La instal·lació barcelonina és la guanyadora del premi que atorga la Federació Internacional de Biblioteques i es converteix en el primer equipament de l'Estat en obtenir el guardó

La Biblioteca Gabriel García Márquez, guardonada com la millor del món
La Biblioteca Gabriel García Márquez, guardonada com la millor del món | Ajuntament de Barcelona
Nació
21 d'agost del 2023
Actualitzat a les 17:00h
Va ser inaugurada el 2022 i des d'aquell moment no ha deixat de tenir protagonisme i sorprendre. La Biblioteca Gabriel García Márquez, situada al districte de Sant Martí de Barcelona, acaba de ser declarada com la millor biblioteca pública nova del món. La instal·lació barcelonina és el primer equipament de l'Estat en obtenir aquest guardó.
 

Al maig de l'any passat, una combinació de fusta i vidre va construir-se entre els carrers de Barcelona. Sis plantes i gairebé 4.000 metres quadrats plens de llibres i molta cultura. Es pot veure absolutament tot i inclús hi ha un pati i terrasses a l'aire lliure. Per la seva infraestructura i per la vida que s'hi ha creat dins, és la guanyadora indiscutible del Premi Internacional de Millor Biblioteca Pública del 2023 que atorga la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA). 

Aquest dilluns 21 d'agost s'ha conegut la notícia des de Rotterdam, on se celebra la 88a edició del Congrés Mundial de Biblioteques i Informació i, enguany, Barcelona hi és present. L'enorme biblioteca va passat el primer filtre de la competició, en la qual hi havia 16 candidates i avui el districte de Sant Martí està de festa.
 
L'entorn, la cultura local, la qualitat arquitectònica, la flexibilitat dels espais i serveis, la sostenibilitat, el compromís amb l’aprenentatge i connexió social, la digitalització i solucions tècniques dels serveis. Aquests són alguns dels criteris que la IFLA ha tingut en compte per seleccionar les quatre biblioteques finalistes. 
Arxivat a