Feijóo acaba amb les especulacions i confirma Alejandro Fernández com a candidat

La decisió de Génova posa fi a dies de rumors i nerviosisme després de mesos de distanciament entre la cúpula del partit i la direcció catalana

Alberto Núñez Feijóo amb Alejandro Fernández i Dolors Montserrat.
Alberto Núñez Feijóo amb Alejandro Fernández i Dolors Montserrat. | Hugo Fernández
26 de març del 2024
Actualitzat a les 12:45h

Alberto Núñez Feijóo ha decidit posar fi a dies d'especulacions i ratificar Alejandro Fernández com a cap de cartell del PP a les properes eleccions catalanes. Finalment, serà l'actual president dels populars catalans qui liderarà el cartell de la formació de cara al 12-M. S'acaben d'aquesta manera els rumors, que havien començat des del mateix moment que el president Pere Aragonès va decidir avançar els comicis. Una decisió que evita també obrir una crisi interna a poques setmanes d'una campanya electoral.

El darrer xoc es va produir arran de la porta oberta per Génova a un acord electoral amb Ciutadans per a les eleccions al Parlament. Un moviment que la direcció catalana i molts quadres no van entendre i que ja va generar molt de malestar intern, tal i com va explicar Nació. Pels populars catalans no tenia cap sentit en aquests moments una integració de dirigents del partit taronja, just quan Ciutadans viu moments agònics.

De fet, més que de dies cal parlar de mesos d'especulacions, donat el distanciament existent entre Génova i la direcció d'Alejandro Fernández. L'estratègia a seguir a Catalunya i especialment la relació envers Junts ha estat un dels punts de conflicte permanent entre totes dues direccions. Des de la cúpula catalana sempre s'ha vist com a "erràtica" l'actitud de Génova, especialment des de les eleccions del 23-J, quan el nucli dur de Feijóo s'ha mogut entre obrir la porta a interlocutar amb el partit de Carles Puigdemont i proposar poc després la il·legalització de partits independentistes.  

Aquest dilluns, Feijóo i Fernández van mantenir una trobada "per posar en comú el context polític català i espanyol". Aquest acte es va considerar el darrer abans de fer-se pública la decisió de Génova sobre la candidatura. El líder dels populars catalans va manifestar a Feijóo la seva absoluta disposició "com a cap de llista o militant de base".

Precisament aquest dilluns, en què s'ha reunit el comitè de direcció del PP, era considerat un dia decisiu per esbrinar qui acabaria sent el candidat a les eleccions catalanes. Els nervis es palpaven entre els populars catalans les darreres hores. La setmana passada, un seguit d'entitats que s'anomenen constitucionalistes, com S'Ha Acabat, Convivencia Cívica Catalana, Asamblea Escuela Bilingüe, Impulso Ciudadano, així  com expresidents de Societat Civil Catalana com Josep Ramon Bosch i Fernando Sánchez Costa, havien mostrat el seu suport a Alejandro Fernández a través de les xarxes socials.

Així que s'ha fet pública la seva designació com a candidat, Alejandro Fernández ha mostrat la seva satisfacció i agraïment al seu partit i a Núñez Feijóo amb un tuit:

 

Les següents passes

Formalment, ha estat el comitè electoral autonòmic qui ha fet la proposta, que aquest dimecres serà elevada a la junta directiva autonòmica del PP, que es reunirà a Barcelona i a la qual assistirà Alberto Núñez Feijóo. En aquesta trobada també s'aprovarà la designació de l'eurodiputada Dolors Montserrat -un dels noms que circulava com a possible alternativa a Alejandro Fernández- com a cap del comitè de campanya per a les eleccions del12-M.