Sant Cugat capitula en la lluita per la gestió pública de l'aigua

Els cuparies brandaven la necessitat de vertebrar un front comú per a la defensa de la internalització del servei

El compromís majoritari del mandat passat queda en paper mullat
El compromís majoritari del mandat passat queda en paper mullat | Agències
21 de novembre del 2023
La municipalització del subministrament d'aigua a Sant Cugat, més lluny. I és que arran d'una moció presentada per la CUP durant el ple de novembre, el govern ha avançat que deixarà la decisió de la futura fórmula a aplicar en mans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L'òrgan competent que la setmana passada ja va avisar al nou executiu local que la seva intenció és continuar optant per una gestió publicoprivada d'abastament; actualment a càrrec de Sorea.

Així ho ha confirmat la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Cristina Paraira, davant la imminent aprovació del nou contracte -que a Sant Cugat va caducar i s'està prorrogant des del 2019-. "Per molt que nosaltres diguem aquí, la competència és seva", ha sentenciat la juntaire.

Els cuparies brandaven la necessitat de vertebrar un front comú per a la defensa de la internalització del servei d'un bé bàsic, tal com s'havia acordat a l'anterior mandat, com a "millor alternativa possible perquè ens dota de més sobirania i competències als municipis, habilitant-ne una gestió més directa i eficient a favor de la ciutadania sota el control públic" recollit per informes tècnics.