La «nova CDC» ja té el permís d'Interior i es dirà (definitivament) Partit Demòcrata Europeu Català

La direcció del partit ja ha rebut la notificació del registre de partits | La formació es posarà a treballar des d'aquesta setmana en el flanc ideològic | Les noves cúpules territorials es posen ja en marxa

03 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:05h

La coordinadora general del PDC, Marta Pascal, aquest dilluns en roda de premsa Foto: @pdemocratacat


Tres mesos després de la seva fundació, el partit hereu de Convergència ja té nom definitiu: Partit Demòcrata Europeu Català (PDEcat). Així ho ha anunciat aquest dilluns la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, en la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció. Aquesta nova denominació substitueix de forma definitiva a la que va triar la militància al congrés fundacional, que era la de Partit Demòcrata Català (PDC).

Els associats seran els encarregats de validar el canvi, segons va avançar NacióDigital i va confirmar la pròpia Pascal divendres passat. La direcció del PDEcat va sondejar la setmana passada Josep Maria Vila d'Abadal, exalcalde de Vic i impulsor del Moviment Demòcrata Català (MDC), per tal que els cedís les sigles en cas que la resposta d'Interior tornés a ser negativa en relació al registre del partit. Finalment, no ha estat necessari.

Territori i ideologia

Pascal ha explicat que a partir d'aquesta setmana la formació començarà a treballar el múscul ideològic de la formació, i ha apuntat que les direccions territorials es reuniran amb la cúpula nacional per articular els primers passos arreu del país.

Pel que fa a la primera qüestió, una de les possibilitats que hi ha damunt la taula és la celebració d'una convenciço ideològica a principis de 2017, en funció del calendari electoral a l'Estat. I, en referència a la segona, les cúpules escollides dissabte passat ja es posaran en marxa aquesta mateixa setmana.

Els objectius són dos: aconseguir ampliar la nòmina d'associats -actualment 11.083, segons les últimes dades facilitades per la direcció- i començar a preparar les eleccions municipals del 2019, en les quals el PDC es jugarà l'hegemonia aconseguida en les dues anteriors convocatòries locals.