UGT amenaça d'abandonar l'acord que permet obrir els comerços a Barcelona en diumenges i festius

Un centenar de persones es manifesten a Barcelona per l"incompliment" dels horaris comercials acordats entre l'Ajuntament, les patronals i UGT

Els manifestants al Portal de l'Àngel.
Els manifestants al Portal de l'Àngel. | EuropaPress
NacióDigital
25 d'agost del 2022
Actualitzat a les 20:26h

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous al Portal de l'Àngel de Barcelona per protestar per  l'"incompliment" per part d'algunes empreses dels horaris comercials. UGT, l'Ajuntament de Barcelona i les patronals van signar un acord perquè els comerços puguin obrir diumenges i festius en zones turístiques de la ciutat sota determinades condicions. El sindicat ha amenaçat amb endurir la seva posició i "rebutjar directament que es pugui obrir els diumenges a Barcelona".

Els convocants, la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) d'UGT, ha denunciat a Inspecció de Treball aquest incompliment. "Volem diumenges voluntaris o conflicte". "Condicions dignes o conflicte". "Colau i patronal: acord criminal". Són algunes de les proclames que s'han pogut escoltar. La condició principal que afirmen que s'està vulnerant és la voluntarietat de treballar els dies festius.

El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, ha demanat a l'Ajuntament i a la Generalitat que en facin un seguiment i ha lamentat que "no pot ser que grans cadenes del sector tèxtil estiguin fent encara més beneficis a costa que els treballadors treballin en festius".

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha afirmat en declaracions als mitjans abans de la protesta que és "dramàtic" que s'obrin els locals comercials "sense cap mena de limitació". "El que no pot ser és que s'arribi a un acord i les patronals l'incompleixin, i l'incompleixin a més les que més clamaven perquè volien que s'obrissin els festius", ha lamentat. Tanmateix, 


 

Arxivat a