Què diuen els programes electorals per a les municipals de Barcelona?

Els candidats a l'alcaldia de la capital catalana han presentat les propostes amb les quals volen guanyar-se la confiança i els vots de la ciutadania

Els candidats a l'alcaldia de Barcelona fent el vermut a la Boqueria
Els candidats a l'alcaldia de Barcelona fent el vermut a la Boqueria | ACN / Blanca Blay
12 de maig del 2023
Actualitzat el 15 de maig a les 18:19h

La campanya per a leseleccions municipals ja és aquí, i els partits de Barcelona ja han presentat els seus programes. Amb les seves propostes, els candidats a l'alcaldia busquen que els ciutadans els facin confiança per als pròxims quatre anys, en uns comicis que es poden decidir per la mínima i on els pactes també poden ser clau. Repassem a continuació tots els programes electorals dels partits que es presenten a la capital catalana.
  

Programa electoral d'Ernest Maragall (ERC)

Més de 2.000 propostes en 236 pàgines, distribuïdes en 12 eixos, i amb apartats específics per als 73 barris de la ciutat. Així és el programa que Ernest Maragall i el seu equip han dissenyat per intentar guanyar a Barcelona el 28-M. Superilles? No, pacificació general. Barra lliure o decreixement del turisme? No, governança. Remodelar el carrer Aragó perquè esdevingui corredor verd, crear una unitat específica dins la Guàrdia Urbana de Barcelona per combatre els narcopisos, o un fons de 25 milions d'euros anuals per prevenir els desnonaments són algunes de les mesures que es recullen al llarg del document.

Programa electoral d'ER... by naciodigital

 

Programa electoral d'Ada Colau (Barcelona en Comú)

L'alcaldessa Ada Colau i la seva formació han aconseguit que el debat de la precampanya se centrés en les qüestions capitals del seu programa -des del combat al cotxe com a vector de les polítiques de mobilitat fins als canvis urbanístics al centre de la ciutat, amb les superilles com a icona- mentre l'habitatge, la neteja i la seguretat -pedres a la sabata del govern municipal- ocupen, de moment, una presència perifèrica en la campanya.

Programa electoral de Barcelona en Comú by Naciodigital on Scribd


 

Programa electoral de Jaume Collboni (PSC)

L'aposta pel PSC passa per un equilibri entre el passat socialista -Jaume Collboni insisteix que els alcaldes de la seva formació són els que han liderat les transformacions més importants de la ciutat- i el futur que vol tornar a liderar el PSC després d'anys de suport al govern d'Ada Colau. Per això, el lema és "De nou Barcelona" i l'objectiu és corregir les urgències -sobretot la seguretat, la neteja i l'ordre a la ciutat- i posar les bases per als pròxims anys amb polítiques d'habitatge i de creació ocupació digne.
 

Programa electoral del PSC by Naciodigital on Scribd


 

Programa electoral d'Anna Grau (Ciutadans)

Anna Grau i Ciutadans afronten les eleccions del 28-M a Barcelona en un escenari molt complicat, enmig d'una crisi de la formació taronja que sembla gairebé definitiva. Aquestes són les propostes que fa per a la capital catalana:

Programa electoral de Ciutadans by Naciodigital on Scribd

 

Programa electoral de Xavier Trias (Junts)

L'exalcalde Xavier Triasté una estratègia inamovible: convertir-se en abanderat del canvi envers Colau, que és qui el va desallotjar del poder en les eleccions del 2015. En els seus discursos, el candidat de Junts ha indicat que a la capital catalana hi ha una percepció d'inseguretat i ha apuntat que les polítiques de mobilitat de l'actual alcaldessa s'han convertit en un problema per als barcelonins.
 

Programa electoral de Junts by Naciodigital on Scribd

Programa electoral de Daniel Sirera (PP)

Daniel Sirera i el PP volen recuperar "aquella Barcelona del 1992" i reforçar la seva presència a l'Ajuntament de Barcelona. El candidat popular, que agafa el relleu de Josep Bou, ha incidit en el tema de la inseguretat i també en el de les ocupacions. A més, s'ha presentat com el vot útil constitucionalista i s'ha erigit en l'alternativa al govern de Colau i Collboni, i també a un pacte entre independentistes. 
 

Programa electoral del PP by Naciodigital on Scribd

Programa electoral de Basha Changue (CUP)

La CUP, de la mà de Basha Changue, aspira a tornar a l'Ajuntament amb un discurs exigent en matèria social i crític amb el pla de govern de Colau. La CUP ha assenyalat els processos de gentrificació en els carrers de les superilles per evidenciar que les polítiques de Colau no han revertit el problema de l'habitatge.

Programa electoral de la CUP by Naciodigital on Scribd