Aragonès pressiona Junts per acordar un cordó sanitari contra l'extrema dreta a Ripoll

El president de la Generalitat reclama que la "majoria democràtica" al consistori de la ciutat tanqui una entesa que deixi fora de l'alcaldia Sílvia Orriols, guanyadora de les eleccions del 28-M i representant d'Aliança Catalana

Pere Aragonès, a la Galeria Gòtica.
Pere Aragonès, a la Galeria Gòtica. | ACN
12 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:17h

Quan encara cueja la polèmica per les paraules de Laura Borràs, que es mostrava contrària a un pacte per evitar un govern d'extrema dreta a Ripoll, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha pressionat Junts per acordar un cordó sanitari que deixi Aliança Catalana sense l'alcaldia de la ciutat tot i haver guanyat les eleccions. "Hi ha una majoria democràtica", ha remarcat Aragonès en la compareixença que ha servit per anunciar els canvis al Govern.

En el mateix sentit s'ha manifestat la portaveu dels republicans i secretària general adjunta, Marta Vilalta, que a més ha manifestat que les declaracions de Borràs són un posicionament "perillós" i "preocupant" perquè impliquen el "flirteig" amb l'extrema dreta i el feixisme. "Són posicionaments extremadament greus. El feixisme vingui d'on vingui se'l combat, sempre i a tot arreu", ha declarat. Per tot això, ha demanat a Junts una "rectificació" i un "posicionament clar" vers l'extrema dreta que suposa Orriols. 

La nova presidenta del Parlament, Anna Erra, ha demanat fer una "bona diagnosi" de què ha passat al municipi, igual que es va fer a Vic amb l'auge de Plataforma per Catalunya. "Els grups del consistori hauran de fer una bona diagnosi i veure quina és la millor resposta a aquests problemes", ha afirmat. Amb tot, ha assegurat que Junts, Borràs -presidenta del partit i que no ha tancat la porta a deixar governar Sílvia Orriols, guanyadora de les eleccions- i ella mateixa sempre han posat la "línia vermella" als discursos d'odi i els partits d'extrema dreta. "Sempre buscarem el que vagi més bé als nostres pobles i ciutats, i sempre apostant per la cohesió i no per la tensió", ha remarcat en una entrevista a Catalunya Ràdio.