Més policia i endurir el civisme: aquest és el pla de Collboni per «recuperar» Ciutat Vella

L'alcalde de Barcelona ultima un pla específic de seguretat per endreçar l'espai públic de la zona i garantir la convivència

Les polítiques de convivència, civisme i 'ordre ja van ser un dels eixos centrals de la campanya de Collboni
Les polítiques de convivència, civisme i 'ordre ja van ser un dels eixos centrals de la campanya de Collboni | ACN
Nació
07 de juliol del 2023
Actualitzat a les 14:33h
Més policia i un enduriment de l'ordenança de civisme. Aquest és el pla que l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ultima per "recuperar Ciutat Vella" i "endreçar" aquesta zona de la ciutat, una de les principals prioritats del nou govern municipal. Ho ha confirmat aquest divendres al matí en el marc d'una visita a la comissaria ubicada al districte de Ciutat Vella, on ha mantingut la primera trobada institucional amb l'intendent major del cos, Pedro Velázquez. La intenció és augmentar la presència policial al carrer, tant de Mossos com de Guàrdia Urbana, i una actuació més contundent "per fer complir les normes" i garantir la convivència. També s'ha compromès a revisar l'ordenança de civisme i incrementar el règim sancionador.

256623/noticia]
Les polítiques de convivència, civisme i 'ordre ja van ser un dels eixos centrals de Collboni e la campanya de les eleccions del 28-M. Aquest divendres, durant la seva primera visita al cos de la Guàrdia Urbana s'ha reafirmat en el compromís d'"endreçar la ciutat", a través d'un nou Pla específic de seguretat. L'alcalde ha decidit començar pel "cor de la ciutat", com ha definit el districte de Ciutat Vella "el batec de Barcelona".

Collboni manté la seguretat com a prioritat del seu govern

“La seguretat és un dret i un valor bàsic per la convivència, és essencial i és més que estadística. Sense ella no hi ha progrés, ni democràcia, ni igualtat”, ha sentenciat Collboni. En aquest sentit, hi ha un compromís del Govern per destinar 600 nous agents a la capitalcatalana -, i també de la Guàrdia Urbana. A banda, ha explicat que es millorarà la coordinació entre municipis de l’àrea metropolitana i ha recordat que en els pròxims quatre anys també es posarà en marxa el nou Centre de Coordinació Operativa d’Emergències al Poble Sec.

El govern local també revisarà l’ordenança del civisme i incrementarà el règim sancionador. “La lluita contra l’incivisme serà després de l’endreça un dels objectius del mandat”, ha comentat Collboni. El batlle ha enumerat altres preocupacions del nou executiu i a les quals caldrà donar resposta des del cos de la Guàrdia Urbana. Ha esmentat la lluita contra la violència masclista o les agressions LGTB-fòbiques i racistes que tenen lloc a la ciutat. En aquesta línia, ha criticat la “condescendència” d’alguns àmbits polítics i els discursos de l’odi. També ha dit que caldrà actuar i atendre l’emergència habitacional.  
Arxivat a