El 44% d'homes creu que estan sent discriminats amb les polítiques d'igualtat

La meitat d'homes i un 30% de dones opinen que les desigualtats de gènere a l'Estat ara són petites o quasi inexistents, segons una enquesta del CIS

Concentració a Barcelona contra Luis Rubiales.
Concentració a Barcelona contra Luis Rubiales. | Hugo Fernández
15 de gener del 2024
Actualitzat a la 13:24h
Una gran quantitat d'homes creu que "s'ha arribat tan lluny en la promoció de la igualtat de les dones que ara s'està discriminant als homes". Segons una enquesta sobre percepcions sobre la igualtat publicada aquest dilluns pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), un 22% d'homes de l'Estat hi està molt d'acord i un altre 22%, bastant d'acord. Una postura que secunda també un 33% de dones. Per contra, un 55% d'homes i un 66% de dones hi està poc o gens d'acord.

El sondeig identifica posicionaments crítics amb el discurs feminista, fins al punt que un 49% d'homes i un 30% de dones opinen que les desigualtats existents entre homes i dones a l'Estat ara són petites o quasi inexistents. Una asseveració que queda superada amb unes altres dades extretes de l'enquesta, segons les quals les dones dediquen unes tres hores al dia a tasques de la llar i els homes, només dues —o una i mitja, aquells que conviuen amb la parella, segons aquesta—. Pel que fa a la cura de fills menors d'edat, les mares hi dediquen 6,7 hores diàries, quasi el doble que les 3,7 dels homes.

Així i tot, un 46% d'homes nega que "les dones hagi d'esforçar-se més que els homes per demostrar que poden exercir el mateix lloc de treball", molt més que el 21% de dones que ho rebutja. En un altre sentit, l'enquesta també apunta que la meitat dels homes creu que "la crítica als acudits masclistes és exagerada", una opinió que, aquest cop, té també bastant de suport entre les dones (46%).

En relació amb la imatge de diversos col·lectius, el feminista és el que menys simpatia genera en els homes, situada en un 5,6 en una escala entre 0 i 10, per darrere dels moviments pro-drets humans (8), pacifistes (6,6), ecologistes (6,3) o LGTBIQ+ (6). Les dones, al seu torn, senten més simpatia per cadascun d'aquests grups, si bé el feminista és el que obté pitjor valoració, en el seu cas amb un 6,6.