Feijóo acusa Sánchez de pactar amb «el crim» i promet «rescatar» Espanya en una nova manifestació massiva

El líder del PP, acompanyat de la plana major del partit, acusa la Moncloa de "perseguir" el jutge del Tsunami i defensa que l'independentisme sí que va cometre terrorisme a 48 hores de la votació de l'amnistia al Congrés

Manifestació massiva del PP a Madrid en contra de l'amnistia
Manifestació massiva del PP a Madrid en contra de l'amnistia | Frederic Esteve
Nació
28 de gener del 2024
Actualitzat a les 18:29h
A 48 hores de la votació de la llei d'amnistia al Congrés dels Diputats, milers de persones -70.000 segons el PP, 45.000 segons la delegació del govern espanyol- s'han reunit aquest diumenge la plaça Espanya de Madrid convocades pels populars sota el lema Una Espanya forta. En un acte on han parlat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, la presidenta de la Comunitat de Madrid,Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, els populars han acusat el govern espanyol de pactar amb "el crim" i pretendre deixar sense resposta penal el que han qualificat de "terrorisme" independentista.

Els dirigents populars han acusat el govern de Pedro Sánchez de "perseguir" el jutge de l'Audiència Nacional (AN) Manuel García Castellón. "Espanya no es ven", ha clamat el líder del PP, que també ha promès a les masses "rescatar democràticament" el país"No hi ha terrorisme bo o dolent", ha dit Feijóo, sinó l'acció "d'un govern nefast que no té vergonya" que "ha canviat impunitat per poder" i ha creat "una casta de polítics i intocables" i delictes "que han de ser perseguits o no segons qui els comet". Per al líder del PP, aquest govern és "la pitjor versió de la política" i "la pitjor perversió de la justícia", perquè "no té límits". 

En aquest primer acte de la caravana que el PP promet portar a tot l'Estat en els pròxims mesos, Feijoo ha assegurat que Sánchez passarà a la història per les seves "mentides" i la seva "cobdícia". En definitiva, "per vendre's ell, el PSOE i posar en venda Espanya". El popular ha considerat que els socialistes "han desfermat una tempesta de dignitat a tot Espanya que cada dia és més gran, més forta i té més gent", perquè "cada dia som més", ha assegurat davant d'un públic entregat.
 

Vista general dels participants en la protesta. Foto: Frederic Esteve



En aquest marc, ha promès que el seu partit defensarà "la justícia, la igualtat i la constitució". El seu paper, ha opinat, consisteix a "derivar el mur del sanchisme" de la mà "d'una majoria d'espanyols que creix cada dia". Feijóo s'ha mostrat convençut que l'Estat "no calla ni es deixarà enganyar, perquè Espanya no es ven, i menys en nom dels que no els hi interessa", ha sentenciat el polític conservador. 

"Es trigui el que es trigui, aquí estarem drets defensant el nostre país, els nostres principis i tornant a la concòrdia i la convivència", ha dit Feijóo. Perquè finalment "derrocarem un mur construït amb arrogància i mentides, i ho farem amb la veritat, el sentit comú, la Constitució i units", perquè "cap espanyol, visqui on visqui, mereix la condemna de la misèria política, econòmica i moral", ha resolt.

Aquesta ha estat la vuitena gran manifestació contra l'amnistia a l'Estat organitzada o capitalitzada pels populars, i forma part de la iniciativa anunciada pel PP a escala social, jurídica i política contra els pactes "ocults" i "clandestins" del govern de Sánchez amb ERC i Junts, i en defensa de la "igualtat" i la "solidaritat" entre espanyols. A banda de Feijóo, Ayuso, i Almeida, la concentració també ha comptat amb la presència dels expresidents del govern espanyol José María Aznar i Mariano Rajoy, que no han pres la paraula, l'eurodidutada Dolors Montserrat, el regidor de Barcelona Daniel Sirera i l'expresidenta del PPC Alícia Sánchez-Camacho.

La concentració ha anat precedida per una altra iniciativa del PP als municipis on governa. Els més de 3.500 alcaldes de la formació van signar dissabte un manifest contra el "trencament" de la igualtat i la "corrupció moral" del govern estatal. "No existeix terrorisme bo, el terrorisme és terrorisme i sempre viola els drets humans". Per això, els populars demanaven que tot acte terrorista sigui investigat i condemnat. 
 

Rostres destacats del PP aquest diumenge a Madrid. Foto: Frederic Esteve


L'alcalde de Madrid ha advertit que el partit continuarà sortint al carrer contra l'amnistia. Segons ell, és una "ofensa" que es digui que hi ha "terrorisme bo o dolent" perquè "els terroristes han d'acabar a la presó", i Sánchez hauria de "mirar als ulls" dels policies ferits a les protestes contra la sentència i dir-los que "el seu sacrifici no va valer per a res". Almeida ha afirmat que "allò va ser terrorisme, que quedi clar".

Per la seva banda, Ayuso ha acusat la Moncloa de "perseguir" el jutge Manuel García-Castellón, i ha demanat a les institucions europees que "escoltin" el que està passant a Espanya, on l'executiu "pacta amb el crim". Ayuso ha sentenciat que el govern espanyol "esborra" articles del codi penal, redacta lleis "a conveniència" i "desballesta" l'estat de dret "a gran velocitat". Per a ella també, a Catalunya hi va haver "terrorisme" per "acabar amb infraestructures crítiques", i ha conclòs que "ara hi ha terrorisme bo, perquè volen confondre vandalisme amb terrorisme".