Núria Parlon serà la portaveu del PSC

Salvador Illa, que serà ratificat com a primer secretari i proclamat candidat a les eleccions, situarà Lluïsa Moret com a número dos a l'executiva

Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i nova portaveu del PSC
Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i nova portaveu del PSC | Adrià Costa Rifà
15 de març del 2024
Actualitzat a les 16:13h
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, serà la nova portaveu del PSC un cop acabi el congrés d'aquest cap de setmana, tal com ha avançat La Vanguardia i ha confirmat Nació. Parlon guanya protagonisme a l'executiva i prendrà el relleu d'Èlia Tortolero, que ha ocupat el càrrec de portaveu aquests últims anys. A banda del càrrec de portaveu, també serà secretària de seguretat i convivència. Parlon és un dels noms forts del PSC a l'àrea metropolitana i governa amb comoditat Santa Coloma, amb majoria absoluta que va ratificar a les passades eleccions municipals.

El seu nom se sumarà al de Jaume Collboni, alcalde de Barcelona i que serà adjunt a la primera secretaria del partit, i al deLluïsa Moret, fins ara viceprimera secretària d'Organització, que serà promoguda en el càrrec de viceprimera secretària del partit, la número dos de Salvador Illa. En l'executiva també hi tindrà un paper destacat Alícia Romero, portaveu al Parlament i que tindrà la secretaria d'economia, investigació i coneixement. José Luis Jimeno continuarà com a secretari d'organització, i Joaquín Fernández mantindrà el càrrec de secretari de política municipal. Miquel Iceta continuarà en el càrrec de president del partit, i Núria Marín també seguirà com a vicepresidenta.

El PSC aprofitarà el seu congrés per proclamar Illa com a candidat al 12-M i ho farà aquest dissabte coincidint amb la seva ratificació com a primer secretari dels socialistes. “Sortirem del congrés preparats per governar, tenim la millor alternativa”, ha dit Moret. La votació es farà a mà alçada aquest dissabte. És la primera vegada que s’escull el primer secretari i el candidat alhora. Moret ha atès els mitjans poques hores abans de començar el congrés del partit, que arriba just després de la convocatòria d’eleccions anticipades.

El partit farà una reunió extraordinària del congrés nacional, que modificarà l’ordre del dia del congrés per incloure-hi l’elecció del candidat el dissabte. “Sortirem amb el millor candidat a les eleccions”, ha dit Moret. L'avançament electoral anunciat dimecres ha obligat els partits a activar-se ràpidament i triar els candidats. No hi havia dubtes de qui seria el cap de llista del PSC, però el partit ha optat per resoldre-ho tot aquest cap de setmana i començar ja la precampanya amb la vista posada al 12-M.