L'Arxiu de Súria fa inventaris dels fons de la Coral Bell Repòs-L'Esplai i de Benvinguda Coll

Entre la documentació del fons Coll, hi destaca la correspondència que va mantenir amb el seu espòs Salvador Perarnau mentre era a l'exili

Benvinguda Coll, amb el seu espòs Salvador Perarnau, durant l'homenatge que Súria va oferir al poeta el 1966
Benvinguda Coll, amb el seu espòs Salvador Perarnau, durant l'homenatge que Súria va oferir al poeta el 1966 | Enric González / Antoni Morey
Redacció
06 d'abril de 2023, 22:20
Actualitzat: 22:28h
L'Arxiu Municipal de Súria ha publicat els inventaris dels fons documentals de la Coral Bell Repòs-L'Esplai i de Benvinguda Coll i Borrell, esposa del poeta Salvador Perarnau. La publicació d'aquests inventaris s'afegeix a d'altres que han estat completats en els darrers mesos per tal de facilitar l'accés a la informació dels fons.

La Coral Bell Repòs-L'Esplai va mantenir una important activitat musical entre els anys 1982-2017. L'entitat va néixer per donar suport a la construcció de la Residència Bell Repòs, i va mantenir el seu nom original fins l'any 1999, en què va passar a denominarse Coral L'Esplai.

La documentació del fons Coral Bell Repòs-L'Esplai inclou correspondència, programes, publicacions d'àmbit coral i cultural, reculls de premsa, llibres d'actes, escrits, partitures i imatges, entre d'altres.

Benvinguda Coll i Borrell (Barcelona, 1902 - Súria, 1975) va ser intèrpret i pedagoga musical. En els darrers anys de vida de Salvador Perarnau, el matrimoni es va establir a Súria, on Benvinguda Coll va fer classes de música i piano, impulsant algunes activitats de dinamització musical.

Entre la documentació del fons Benvinguda Coll, hi destaca la correspondència que va mantenir amb el seu espòs durant l'exili de Salvador Perarnau, a més de material pedagògic, composicions musicals, dibuixos, poemes, llibres, fotografies i testimonis dels seus interessos socials i culturals.

L'Arxiu Municipal de Súria forma part de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona.
Arxivat a