Feijóo proposa a Sánchez un pacte perquè governi el més votat

El líder del PP matisa que en els diferents acords que el seu partit ja ha subscrit amb Vox no s'explicita la violència de gènere perquè "és una obvietat"

Alberto Núñez Feijóo, en imatge d'arxiu
Alberto Núñez Feijóo, en imatge d'arxiu | Senat
19 de juny del 2023
Actualitzat a les 23:03h

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha proposat al cap de l'executiu estatal, Pedro Sánchez, que governi Espanya el partit més votat en les eleccions del pròxim 23 de juliol. Més concretament, Feijóo ha ofert a Sánchez abstenir-se si el PSOE guanya els comicis perquè no hagi de governar amb el suport dels partits independentistes i Bildu i a la inversa, que Sánchez s'abstingui perquè als populars no els hi calguin els vots de Vox. Amb aquest suggeriment, el líder conservador ha assegurat en una entrevista a la Cadena Ser que el PP "continua sent un partit d'Estat" contràriament, a parer seu, del PSOE.

Per a argumentar-ho, ha exposat l'entrega del PP als homes de Sánchez a Barcelona i Vitòria perquè poguessin liderar els respectius executius. "En canvi, el PSOE no té cap problema amb què governi Vox, el que no vol és que governem nosaltres", ha etzibat. Feijóo ha considerat que Sánchez ja ha dit "sense embuts" que no té problema per pactar amb el sobiranisme català vistos els acords als quals s'ha arribat a la Diputació de Lleida, Tarragona i amb Barcelona a tocar. Feijóo ha exposat d'aquesta manera les regles del joc en la campanya que ja s'acosta i també en els futurs pactes. "Demano equitat i decència, no accepto la triple moral del govern socialista", ha resumit el popular, que també ha avançat que es quedarà a l'oposició si perd els comicis.

Feijóo també ha tingut temps d'opinar sobre el recent pacte entre el seu partit i l'extrema dreta de Santiago Abascal a lesIlles Balears. El cap de files del PP ha precisat que la violència de gènere no apareix explícita en cap punt de l'acord perquè "és una obvietat". No obstant això, sí que ha volgut subratllar que en l'entesa es parla sobre la violència contra les dones i també sobre la violència domèstica i que "no hi ha ni un sol punt en què es qüestioni la violència de gènere". A més a més, ha apuntat que qui portarà la carpeta d'igualtat en els diferents territoris on governaran amb Vox d'una manera o altra és el PP.

El 2019, Feijóo va assegurar que era un "error" que l'extrema dreta entrés a les institucions. "A vegades és millor perdre el govern que caure en el populisme", va etzibar. Ara, quatre anys després i amb els pactes fets públics, ha opinat que el seu discurs no s'ha mogut i que encara "es desconeix si Vox són populistes perquè no han governat". D'altra banda, "el populisme de l'independentisme, Podem i Sumar, és clar", ha resolt el popular.