El Barça, en crisi: Laporta enfurismat a la llotja i moviments a la cúpula per fer un gir de timó

Ambient tens a l'equip després que president del Futbol Club Barcelona protagonitzés un moment molt visceral després de l'empat amb el Granada i a Deco se li tergiversesin unes declaracions contra "el model"

Laporta i Deco, en imatges d'arxiu
Laporta i Deco, en imatges d'arxiu | Europa Press
Nació
12 de febrer del 2024
Actualitzat a les 18:47h
L'empat contra el Granada a Montjuïc ha agreujat de manera molt visible la crisi que pateix el Futbol Club Barcelona. Un dels símptomes més clars ha estat la reacció del president blaugrana, Joan Laporta. Segons van explicar diumenge des de Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar Nació, el màxim dirigent del club va entrar enfurismat a la zona de la llotja de l'estadi de Montjuïc després del resultat encaixat a casa. Gests, crits i fins i tot llançant diverses safates de canapès que es reparteixen en aquesta zona de la llotja, segons han explicat els periodistes de la ràdio pública catalana. 

Des de Mundo Deportivo també asseguren que l'emprenyada monumental de Laporta no arribava només pel resultat contra el Granada, sinó per "diversos comentaris i improperis rebuts a la zona de la llotja" després d'acabar el partit. El president del Barça va tornar a baixar al vestuari per parlar amb Xavi Hernández, com va admetre l'entrenador en roda de premsa minuts després. Per ara, el club viu una situació de crisi després d'haver encaixat vuit gols contra equips mediocres a la Lliga i amb la perspectiva d'uns mesos difícils de gestionar.

Xavi marxarà el 30 de juny, com ja va anunciar, i el club treballa per trobar un nou entrenador. En aquest sentit, el director esportiu, Deco, té un paper important. Però unes declaracions publicades pocs minuts després de finalitzar el partit contra el Granada (i segons el club i ell mateix, tretes de context), van avivar encara més les flames d'un Montjuïc que va ser objecte d'una nova patacada.
 

Polèmica amb Deco

La revista portuguesa Nascer do sol va publicar una conversa amb Deco on aquest hauria dit que "es necessitava un canvi profund" i "trencar amb el passat d'una vegada per totes i avançar en un nou paradigma". Tot ha estat un problema de mala transcripció de l'entrevistador i un mal moment -després de l'empat- per publicar-ho.

Aquestes paraules xocaven de manera frontal contra l'esperit futbolístic de Xavi o de l'estil de joc de les últimes dècades del Barça, marcat per la batuta de Johan Cruyff, Pep Guardiola o el mateix Xavi quan formava part del centre del camp blaugrana. Deco i el club han deixat molt clar que aquestes paraules "no eren certes" i la mateixa revista, a l'entrevista publicada a la web, no mostrava aquestes declaracions.

"Estem en una fase de transició. Podríem haver tingut millors resultats en moltes situacions? Vam poder. L'equip no va revelar, en molts partits, la capacitat física i atlètica amb què podria superar els seus rivals. Però no hi ha manera d'escapar de la realitat", ha dit Deco a la revista portuguesa, deixant clar que el club segueix treballant per preparar moviments i sacsejar la situació.

El club afronta una setmana complicada i amb un calendari a la vista que promet moltes sacsejades si l'equip no és capaç de corregir el rumb. Xavi, que va demanar als jugadors alliberar-se després d'anunciar que ell marxaria a final de temporada, haurà d'intentar canviar peces perquè el Barça no es trobi en un camí que només condueix per una nova patacada europea o un pedregar difícil d'empassar per als aficionats.