Què fer aquest cap de setmana: plans per al 29 i 30 de juny

Les millors activitats d'oci i cultura per dissabte i diumenge arreu de Catalunya per fer sol, amb amics o en família

Les ballades finals del Seguici Festiu tanquen, pràcticament, la Festa Major de Sant Pere de Reus
Les ballades finals del Seguici Festiu tanquen, pràcticament, la Festa Major de Sant Pere de Reus | Laia Solanellas
Redacció
27 de juny del 2024
Actualitzat el 28 de juny a les 9:20h

Arriba el tercer cap de setmana del mes de juny i, un cop passat Sant Joan, l'estiu ja ha quedat inaugurat. Ho fa farcit de propostes culturals i lúdiques per als diferents públics més fresques que mai, per fer front a la calor. Com sempre, les opcions són múltiples i l'única equivocada és la de quedar-se a casa. A continuació, et detallem totes les que destaquem a Barcelona, però també les disponibles a la resta del territori.

Què fer aquest cap de setmana a Barcelona: els millors plans per gaudir el 29 i 30 de juny

Aquest dissabte i diumenge torna a estar ple a vessar de coses a fer a la capital catalana. Festa, cultura, gastronomia… Ni el temps ni la mandra són raons de pes per impedir que aprofitis aquest cap de setmana únic. Escull la teva!

Últim cap de setmana per veure la retrospectiva “Tots som grecs” de Miquel Barceló

Miquel Barceló és un dels noms artístics dels països catalans en actiu amb més projecció internacional. Aquests darrers mesos, la Pedrera ha acollit la retrospectiva de ceràmiques del mallorquí més important feta a Barcelona. Comissariada per l’escriptor Enrique Juncosa, la mostra cronològica traça un recorregut per la trajectòria de Barceló. Es pot visitar fins al 30 de juny de les 10.00 h a les 19.30 h per 12 euros. 

Cinema i pícnic gratuït al Jardí Botànic Històric de Barcelona

Hi ha pocs plans més frescos per l'estiu que el binomi cinema i jardí. Per desè any consecutiu, la Filmoteca celebra al Jardí Botànic Històric de Barcelona el cicle 'Cinema i Jardí' que explora la vinculació dels jardins en les pel·lícules. A més a més, la sessió de cloenda, diumenge 30 de juny 21.45 h, és gratuïta. S'hi projectarà The Gardener (El jardiner, Sebastien Chabot, 2016), una reflexió sobre el significat de la jardineria i el seu impacte en les nostres vides. 

Festa major de Sant Pere de Reus

La ciutat de Reus es convertirà aquest cap de setmana en un dels epicentres festius de Catalunya amb la seva Festa Major en honor al patró, Sant Pere. Una celebració sonada que compta amb una llarga jornada farcida d'actes tradicionals, concerts i de cultura popular per celebrar-ho. Consulta-ho aquí.