Tres dies resistint l'assetjament de Desokupa: l'agonia d'una família amb tres menors que ocupa un local

Un vídeo mostra com operaris insulten i pressionen els inquilins d'un immoble situat a la Via Augusta de Barcelona mentre els afectats denuncien que els han arribat a trencar el cadenat de la porta de matinada

La família ocupant ensenya el cadenat que els han trencat en plena matinada
La família ocupant ensenya el cadenat que els han trencat en plena matinada | D.C.
16 de febrer del 2023
Actualitzat el 17 de febrer a les 11:19h

"Ves-te'n a Romania", "no robis més al metro" o "la pròxima vegada que treguis diners, arregla't la boca, que tens les dents grogues; sembles una rata". Són algunes de les frases que l'Andrea, la mare d'una família amb tres menors d'edat que viu ocupant un local de la Via Augusta de Barcelona, ha aconseguit gravar en boca d'un treballador de Desokupa, tal com es veu en un vídeo al qual ha tingut accés Nació. Fora de càmera, les pressions han estat pitjors, assegura la dona. "Que em trauran els fills, que acabaré a la presó i que em faran mal, m'han dit", afegeix la veïna del barri de Sant Gervasi-Galvany.


L'Andrea sap el nom de l'empresa perquè els mateixos operaris els ho van dir. Es van presentar com a treballadors d'aquesta companyia, dilluns passat, quan van irrompre per primera vegada davant d'aquest local. Inicialment, li van oferir 3.000 euros d'entrada i 2.200 euros més després si marxava voluntàriament. Si no, la van advertir, seria "pitjor". I això s'ha anat confirmant amb el pas dels dies.

L'últim incident es va produir la matinada d'aquest dimecres. A tres quarts de sis del matí, l'Andrea va sortir a l'entrada de l'immoble on viu i es va trobar uns operaris rebentant el cadenat que hi havia al tancat del local. La dona, superada per la situació i tement que entressin al local on dormien les tres criatures, va avisar-los que trucaria la policia. Dit i fet, els Mossos d'Esquadra confirmen a aquest diari que van rebre l'avís. Pocs minuts després, una patrulla s'hi va presentar. Els operaris, però, ja havien marxat, exposa la família afectada. Ara, ha hagut de buscar una nova protecció per salvaguardar l'accés al local, després que el cadenat hagi quedat inservible.